De fiecare data cand dorim sa investim intr-o piscina, este necesar sa aflam cat mai multe despre acest subiect si neaparat sa apelam la o firma specializata in constructie piscine. O firma specializata va reusi sa construiasca piscina in intervalul a catorva zile spre deosebire de o persoana care incearca sa faca totul din tutoriale si sfaturi luate de la vecini.

Pe site-ul piscine-concept.ro, persoanele interesate de achizitionarea unei piscine pot alege din vastul catalog prezentand modele cu forme si preturi pentru toata lumea.

Care sunt etapele pentru construirea unei piscine?

Constructia unei piscine include in general urmatoarele actiuni:

Masurarea bazinului: delimitati locatia si dimensiunile sale.

Lucrari la sol: sapati o gaura pentru piscina si santuri pentru echipamente electrice si conducte.

Partea inferioara a piscinei trebuie stabilizata, de exemplu, cu pietris.

Montarea structurii: configurati peretii bazinului (turnati betonul sau asamblati kitul). 

Instalarea pieselor care urmeaza sa fie sigilate: skimmers pentru piscina, back-up si posibila iluminare trebuie sa fie introduse in structura piscinei.

Montarea acoperirii: captuseala pentru piscina, gresie, mozaic, ipsos sau un alt tip de material.

Acoperirea este asezata pe peretii piscinei, este impermeabila, neteda. Fiecare element are calitati particulare.

Completare: umpleti cu pamant zona din jurul piscinei. 

Indiferent ce dimensiune si forma va avea piscina, pasii care trebuie urmati sunt, in ansamblu, aceeasi. Primul si cel mai anevoios pas in procesul de constructie al unei piscine din beton consta in marcarea si excavarea terenului. Sapaturile trebuie efectuate cu la o adancime cu 23, pana la 31 de cm mai mare decat adancimea pe care ti-o doresti pentru piscina, astfel incat sa compenseze pentru locul pe care il vor ocupa cuva din beton si finisajele interioare. In ceea ce priveste durata acestei etape, ea poate fi finalizata in 1, 2 zile. Al doilea pas il constituie definirea formei si armarea piscinei cu fier beton. In timpul acestei etape se vor instala inclusiv echipamentele necesare functionarii piscinei cum ar fi tevile, scurgerea principala, skimmerele etc. precum si diferite accesorii.

Citeste si:   Nu investi in criptomonede inainte de a sti de unde pot sa cumpar criptomonede

Urmatoarea etapa o reprezinta turnarea betonului, care va fi distribuit cu unelte speciale, astfel incat sa nu existe denivelari, iar piscina sa capete forma dorita. Dupa turnarea cuvei, este necesara tratarea betonului pentru a se evita o uscare prematura. Acest proces poate varia ca durata in functie de dimensiunea si forma constructiei, precum si conditiile meteorologice. De cele mai multe ori, etapa nu dureaza mai mult de 14 zile. Deoarece accesoriile pentru piscina sunt instalate in prealabil, se vor evita posibile scurgeri sau filtrari ale apei din piscina.

Proiectul pentru piscina din beton a prins deja contur, iar o data cu finalizarea acestei etape ne apropiem din ce in ce mai mult de momentul in care ii vei face inaugurarea. Dupa turnarea si tratarea betonului, va avea loc amplasarea tubulaturii exterioare si instalarea echipamentelor electrice, care ulterior vor fi testate de echipa de specialisti pentru a li se verifica functionalitatea.

Citeste si:   Cel mai tare Spam primit vreodata:))

Urmatorul pas il reprezinta finisarea marginilor piscinei din beton prin aplicarea pieselor de rebord. Foarte important este ca materialele alese pentru aceasta etapa nu doar sa ofere o estetica placuta, dar sa fie, in acelasi timp, netede si antiderapante pentru a evita incidentele neplacute.

Urmatoarea etapa o reprezinta finisarea interiorului cuvei din beton, una dintre cele mai scurte etape, cu o durata aproximativa de 4-6 ore, urmand ca apoi piscina sa poata fi umpluta cu apa. Placarea cuvei poate fi realizata cu materiale la alegere, in functie de preferinte, cum ar fi placi din ceramica, mozaic, liner etc.

O data finisajul interior realizat, piscina poate fi umpluta cu apa, iar tu te poti bucura de momentele de relaxare mult asteptate. O data ce piscina a fost umpluta cu apa, este necesara pornirea echipamentelor mecanice. Specialistii nostri te vor instrui in folosirea corecta a tuturor echipamentelor necesare functionarii piscinei si iti vor clarifica orice nelamurire.

Citeste si:   Sanito te invata cum sa iti alegi covorul!

De asemenea, piscinele din polistiren sunt o alta varianta convenabila pentru a avea propria piscina. In ultimii ani, la constructia piscinelor se utilizeaza blocuri din polistiren ca alternativa la beton sau materiale masive similare.

Piscinele din polistiren au anumite avantaje.

-O piscina din blocuri de polistiren bine izolate poate fi montata usor! Cu acest tip de piscina poti avea locul de distractie visat in propria gradina .

-Blocurile din polistiren au o capacitate foarte buna de izolare termica. Cu ajutorul lor poti obtine un nivel ideal de izolare termica, cu un coeficient K de 0,29 W (mpxK).

-Piscinele din polistiren au o rezistenta ridicata la compresiune si o amortizare excelenta a socurilor.

-Au o greutate redusa.

-Piscinele din polistiren sunt rezistente la umezeala.

O piscina demontabila nu necesita saparea unei gropi. Este ideala pentru persoanele care vor sa beneficieze de balaceala doar in anotimpul cald.

Iata care sunt avantajele piscinelor demontabile:

-Nu trebuie excavata suprafata pentru montarea piscinei.

-Apa dintr-o piscina demontabila se incalzeste mai repede decat intr-un bazin incastrat in pamant.

-Marginea inalta a bazinului impiedica o cadere accidentala in apa. Acest lucru este un punct forte in special pentru parintii cu copii mici.

-Dupa cateva miscari rapide, piscina supraterana e gata de a fi folosita (in special in cazul piscinelor fast-set).

-In cazul piscinelor cu pereti de otel, se recomanda montarea acestora cu ajutorul mai multor persoane.

-Piscina poate fi demontata fara probleme, fara a ramane o adancitura in gradina.

Piscina este distractia suprema pe timp de vara atat pentru copii, cat si pentru adulti. Nimeni nu va refuza montarea uneia in curtea personala, mai ales daca tii cont de numarul mare de tipuri de piscina disponibile.

Spune si tu parerea...