Timpul este cea mai de pret comoditate pe care cineva o are, indiferent ca vorbim despre o persoana, o firma sau o alta categorie de entitate, fiecare isi doreste o cat mai buna fructificarea a fiecarei secunde. Si pentru ca timpul inseaman bani, cam orice firma isi doreste un sistem de management al timpului dar si al angajatilor prin care sa isi poata dezvolta afacerea si sa o conduca spre profit. SVTech ofera sisteme de control acces dar si de pontaj pentru orice tip de firma, fie ea mare sau mica.
Ce sunt aceste sisteme de control acces ?

Pe scurt, un sistem de control acces are rolul de a va permite un management zonal in interiorul dar si in exteriorul companiei. Mai exact, fiecare angajat al companiei dumneavoastra va putea folosi doar zonele si incaperile in care cardul de acces este configurat sa fie acceptat de catre centrala. Aceasta unitatea centrala citeste fiecare card prin intermediul modulelor NFC, si in cazul in care cardul are acces in rezpectivul punct, atunci comanda deschiderea usii. Sistemul NFC (Near Field Communications – Sistem de comunicare la distanta mica) este folosit in foarte multe aplicatii, insa tocmai din aceasta popularitate, sistemul NFC al telefonului mobil este foarte versatil, apare si o intrebare importanta: Cat de sigure sunt cartelele acestor sisteme de control acces?
Pentru inceput trebuie mentionat un lucru. Aceste cartele, desi sunt construite pentru a fi citite de catre consola, informatiile stocate in micul chip al cartelei sunt codate pe “limba” centralei sistemului de acces control. Asadar, la apropierea unui smartphone cu NFC, cardul va fi detectat, insa nu va afisa decat un set de caractere care nu pot fi folosite in niciun mod. Asadar, la nivel de siguranta, putem spune ca intregul sistem de control acces este foarte sigur, de la modul in care este procesata informatia, pana la sistemele de inchidere si blocare a usilor.
De la control al accesului la fluidizarea traficului
Utilitatea unor sisteme de control acces este clara, iar partea ce tine de imbunatatirea functionarii firmei dumneavoastra, instalarea unui sistem de acest gen va fluidiza circulatia din interiorul firmei. Ca si aplicatie directa, se poate restrictiona accesul in departamentul de marketing a tuturor celor care nu au motive de a interactiona cu acest departament. Sau in cazul cladirilor de birouri, instalarea unui sistem de control al accesului este esentiala. Astfel, cei ce folosesc birourile de la etajul 1 sa zicem nu vor putea intra in spatiile de la alt etaj.
Accesibilitatea in utilizare a unor sisteme de control acces este o cerinta prezenta in orice scenariu. Consolele de citire a cardurilor pot fi atat simple cat si rezistente la intemperii si vandalism. Ca si usurinta de utilizare, accesul este facil, fie prin apropierea cardului de acces, sau prin introducerea manuala a codului de acces. Cea de-a doua optiune este valabila bineinteles numai la consolele prevazute cu tastatura numerica. Asadar, este simplu, cine are card de acces sau cunoaste pin-ul poate intra, cine nu, nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here