Cu totii am auzit de tratament pe baza de plante, insa, inainte de a vedea pentru ce sunt bune, sa aflam putina istorie despre remediile naturale …

Plantele si ierburile pe care ni le ofera natura au fost folosite ca medicamente de mii de ani, dovada fiind numeroase studii efectuate pe aceasta tema: s-a descoperit ca in multe tari din intreaga lume au fost folosite pentru vindecare sau au fost adoptate, ca medicina traditionala, sisteme asociate cu remedii pe baza de plante. Printre aceste populatii se numara chinezii, egiptenii, africanii si nativii americani. De exemplu, popoarele indigene foloseau remedii naturale in timpul ritualurilor de vindecare si medicina traditionala chineza foloseste adesea tratamentele pe baza de plante. Marturiile confirma faptul ca toate aceste tari, foarte diferite unele de altele, tind sa adopte aceleasi remedii, care, in consecinta, au aceleasi scopuri. Ulterior, in secolul al XIX-lea, oamenii de stiinta au analizat plantele din punct de vedere chimic, extragand si modificand ingredientele active prezente. Chimistii au continuat apoi sa personalizeze preparatele compusilor vegetali.

In ultimii ani, Organizatia Mondiala a Sanatatii a observat ca aproximativ 80% din populatia intregii lumi foloseste medicamente pe baza de plante! In Statele Unite, de exemplu, cererea de medicamente naturale sau remedii bio a crescut, inclusiv datorita cresterii pretului medicamentelor industriale, iar in Germania, poate nu stiai, insa majoritatea medicilor prescriu medicamente pe baza de plante, care sunt usor accesibile.

De ce sa alegi remedii naturale?

Alegerea de a-ti trata corpul cu remedii naturale este, cu siguranta, o alegere sanatoasa si responsabila, care are si un efect pozitiv asupra bunastarii tale psiho-fizice. Acest lucru este posibil pentru ca natura este capabila sa ofere solutii eficiente pentru orice tip de afectiune care poate afecta corpul, cum ar fi alergie, raceala, dureri in gat, dureri de cap, insomnie sau anxietate din cauza perioadelor de stres sau a perioadelor dificile si multe altele.

Utilizarea produselor naturale este sigura si garanteaza rezultate excelente: te ajuta sa te ingrijesti intr-un mod natural, fara efecte secundare, fara contraindicatii si ajuta la gasirea echilibrului potrivit. Remediile naturale sunt foarte diferite de medicamente, care contin substante sintetice ce pot provoca daune sanatatii noastre. De asemenea, este posibil sa urmaresti ritmurile biologice ale organismului, sa actionezi nu numai asupra consecintelor, ci si asupra cauzelor. Astfel, poti sa urmezi o dieta sanatoasa si autentica, care implica aportul de multe vitamine si saruri minerale, obiceiuri echilibrate, pentru a evita riscul patologiilor sau tulburarilor cauzate de o viata nesanatoasa. Plantele pe care ni le ofera natura au proprietati benefice care au efecte pozitive asupra corpului nostru, pot fi introduse cu usurinta si in moduri diferite, precum decocturi, infuzii, ceaiuri de plante, gel natural si unguente.

Totusi, in ciuda beneficiilor pe care aceste produse le pot oferi, trebuie sa ai grija atunci cand iei un asemenea tratament, deoarece unele pot provoca reactii alergice de care nu suntem constienti, altele pot interactiona cu medicamentele conventionale, altele, daca sunt utilizate in mod gresit sau excesiv, pot fi toxice. Este esential sa consulti un medic sau farmacist in aceste situatii inainte de a continua cu achizitia sau administrarea. Produsele pe baza de plante au crescut semnificativ in ultimii ani: printre acestea, suplimentele pe baza de plante au inceput sa fie considerate suplimente alimentare de la inceputul anilor 1990. Acestea iti permit sa tratezi un numar mare de boli si tulburari, de la o gripa simpla la tulburari intestinale, pentru a incheia cu afectiuni externe precum celulita si cearcanele, evitand necesitatea tratamentelor farmacologice.

In orice caz, pentru a fi sigur, cumpara produse naturiste doar de la magazine certificate precum Esteto.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here