Batranii nostri nu aveau psiholog. Psihologia a fost acceptata ca stiinta la noi dupa Revolutie. Greutati au fost si atunci, poate mai multe ca acum, daca punem la socoteala razboaiele si regimul opresiv. Traind cu aceste poveri spirituale, am observat foarte bine ca simtim nevoia sa le impartim cu cineva. Cum facea bunica, in momentul in care avea un necaz pe care nu-l impartasea strainilor, iar pe mama, surorile si fetele sale nu dorea sa le impovareze? Reteta am mai intalnit-o in proza lui Mircea Eliade, putin schimbata.

Stiu ce facea bunica sa se elibereze si sa gaseasca puterea de a merge mai departe, fiindca m-a sfatuit si pe mine intr-o zi:

-Asculta, daca intr-o zi ti se va intampla vreo nenorocire sau iti va fi tare rusine cu vreuna dintre faptele tale, sa nu te duci niciodata la straini sa le spui durerea ta! Mergi in padure sau undeva departe de lume pe o pajiste si cauta un copac! Uita-te bine in toate partile, sa nu te vada cineva si spovedeste-te lui! El te asculta si ia asupra lui durerea ta. Legamantul pe copaci apare si la Eliade.

Maitreyi se leaga sa il iubeasca pe Allan pana la sfarsitul vietii jurand in fata pamantului si a copacilor. Cazare Brandeberg echivaleaza cu o vizita la un psiholog bun, fiindca toate gandurile negre dispar si eul iese intarit din toate punctele de vedere in urma interactiunii cu natura. In zona aerul este foarte curat si clima propice celor care au tendinte depresive cauzate de statul prea mult la birou sau de un regim de munca intens. Atat imprejurimile, cat si salile de sport de la pensiune sunt un indemn hotarator la miscare. Camerele sunt curate si mobilate cu gust, iar de la ferestrele lor pot fi admirate privelisti de vis. Maretia muntelui il determina pe turist sa isi abandoneze adictiile cel putin pe perioada sederii aici.

Citeste si:   Cris Smile- servicii exceptioanale!

Telefonul mobil il folosesti doar pentru pozele frumoase, fumezi mai putin si inlocuiesti sedentarismul cu miscarea in aer liber. Energiile negative, sensibilitatile dobandite de la statul prea mult cu ochii in ecran si pe scaun sunt inlocuite cu alternative sanatoase. La Brandeberg gasesti linistea, frumusetea, siguranta si belsugul de care ai nevoie, sa ti se elibereze mintea si sufletul. In camera, pe holuri, in baie si la restaurant totul straluceste de curatenie. Te asezi de drag pe scaunele pictate sau pe patul cu lenjeria ca zapada si mananci ca la tine acasa, fiindca ingredientele sunt proaspete si de cea mai buna calitate si preparate in conditii de maxima igiena. Oamenii prezinta asezarea ca fiind un colt de rai si am aflat de existenta acestui loc de cazare de la colegele de munca.

Citeste si:   Prietenul adevarat are grija de noul tau iphone X5

Ele vin in fiecare week-end aici, deoarece si copiilor le place atmosfera. Brandeberg parca este plasat strategic: aproape si de castelul Bran, dar si de maretiile din natura. Pestera Liliecilor este spectaculoasa, cascadele din jur si defileele la fel. Pensiunea are tot ceea ce conteaza la stabilirea numarului maxim de margarete, ba si lucruri in plus. Sunt originale: inchirierea bicicletelor si sala de sport in care se pot desfasura 3-4 activitati.

Sala de bagaje am intalnit-o la Viena, la hotelurile de multe stele. Tot din afara s-a preluat si meniul restaurantului care satisfice gusturile fiecarui oaspete. Este stanjenitor pentru un vegetarian sau o persoana care tine post, sa nu gaseasca nimic de mancare sau invers. Mi s-a intamplat asta si stiu cat de jenat te simti, cand trebuie sa stai la masa cu cei cu care ai venit, dar pentru tine nu se gaseste nimic de mancare.

Citeste si:   Nu investi in criptomonede inainte de a sti de unde pot sa cumpar criptomonede

In perioada in care nu mancam carne am trecut prin experienta de a mi se spune ca in acel local se gateste numai cu carne, iar acum, am mers cu amici vegetarieni la localuri specifice, am comandat ceva, dar nu am fost pe deplin multumita. Cand mancarea nu este buna sau conditiile de cazare lasa de dorit, concediul este pe jumatate ratat. Oricat de suparata as fi cand vin aici, plec mult mai linistita si multumita sufleteste de toate frumusetile din jur pe care le-am vazut. In concluzie va recomand sa veniti aici sa va linistit sufletul, fiindca avem nevoie de odihna si de destindere!

Spune si tu parerea...