Uneori, exista momente cand avem parte de probleme ceva mai serioase cu dantura, probleme ce necesita interventii mai speciale din partea unui medic stomatolog. Un astfel de exemplu este si cazul unui implant dentar. Prin tratamentele acestea de implantologie, medicul specialist reuseste sa puna capat problemelor cu care ne confruntam.
Prima solutie (si cea mai ideala) care ne este propusa si care este in masura sa ne ofere sansa de a ne recapata increderea de sine, este inserarea unui implant dentar. El are rolul sa inlocuiasca o radacina naturala sau mai multe si, in consecinta, sa permita recuperarea functiilor si a esteticii orale deteriorate / pierdute.
Este de mentionat faptul ca o dantura incompleta nu este un capat de tara si ca are solutii, daca stim unde sa cerem ajutor specializat, astfel incat sa gasim si o rezolvare. Criteriile estetice sunt primele care ne imping in pragul unui cabinet stomatologic, dar nu trebuie neglijate nici criteriile care tin de sanatatea orala.
Procedura in sine nu este una complicata si se realizeaza in doi pasi, cu toate ca etapele care preced o astfel de operatie sunt mult mai numeroase si implica o consultatie cu medicul implantolog, care va stabili daca suntem sau nu apti pentru aceasta masura, interpretarea rezultatelor, anestezierea, operatia propriu zisa si ingrijirea post-operatorie.
Dupa perioada de recuperare si vindecare, nu o sa mai intampinati niciun fel de problema, iar implantul se va simti la fel ca un dinte natural. Durata de viata a unui astfel de implant dentar depinde de importanta pe care o acorda pacientul igienei dentare.
Trebuie sa stiti ca periajul zilnic nu este suficient, iar ca masura preventiva trebuie sa se realizeze, de doua ori pe an, o igienizare dentara profesionala de catre personalul calificat.
Cel mai bine este sa mergeti la acelasi cabinet la care ati facut si implantul, deoarece medicii specialisti de acolo vor avea un istoric cu toate interventiile si vizitele pe care le-ati efectuat la ei si vor stii cel mai bine ce masuri trebuie sa ia, pentru a va oferi solutii la orice problema de natura dentara pe care o aveti.

Citeste si:   Cum am comandat haine elegante de la mansarda

Spune si tu parerea...