Sandalele reprezinta un tip de încălțăminte simpla, compuse dintr-o talpă care este ținută pe picior de curele. Deși vechii greci nu au inventat stilul, au creat mai multe tipuri de sandale din piele Gioseppo , dezvoltând încălțămintea într-o artă calificată și introducând o mare varietate de stiluri de încălțăminte pentru toate categoriile de bărbați și femei.

Pantofii greci au fost făcuți dintr-o piele rigidă sau dintr-o talpă din lemn la care erau atașate curele de piele. Aceste curele au fost montate, de obicei, între degetul mare al piciorului și cel de-al doilea vârf și în jurul gleznei, pentru a ține talpa fermă la baza piciorului. O mare parte din designul individual al acestor sandale a fost creat de diferitele moduri in care curelele din piele se invaluia in jurul piciorului si gleznei. Oamenii bogați purtau sandale din piele moale, uneori vopsite în diferite culori. Cei bogați, uneori, chiar aveau sandale aurite sau sandale pictate în aur, în care pielea era acoperită cu aur real. Unii înalți oficiali și actori de scenă purtau sandale numite buskins, cu tălpi înalte din plută, ceea ce ii făcea să pară mai înalti. Unii pantofi aveau sculptate desene pe talpa din lemn. A fost găsită o pereche de sandale antice grecești care aveau sculptate in piele cuvintele „Urmați-mă”, scrisă în fiecare amprentă a defetelor, iar mulți experți cred că pantofii trebuie să fi aparținut unei prostituate.

Citeste si:   Premierrentacar.ro - cel mai bun pret rent a car in Bucharest!

Producătorii de încălțăminte au devenit cetățeni respectați în Grecia din secolele al patrulea și al cincilea, iCh., iar meseria lor a fost considerată ca fiind privită de Zeul Apolo, precum  soarele, muzica, poezia și vindecarea, printre altele. În timp ce purtau sandalele, zeii au primit uneori puteri magice în miturile vremii. Desi zeii si zeitatile erau deseori desculte, Hermes si Iris, mesagerii zeilor, erau reprezentati intotdeauna in sandale, iar zeitati precum Hera, regina zeilor, si Afrodita, zeita iubirii si frumusetii, erau deseori descrise în sandale de aur.

Spune si tu parerea...