Oricine stie ca trebuie evitata pe cat posibil contractarea unui imprumut de la banca sau de la IFN pentru ca trebuie rambursata o suma mult mai mare de bani. Un alt motiv pentru care nu este recomandata contractarea unui credit este reprezentat de faptul ca pentru o perioada de timp nu vei mai fi independent din punct de vedere financiar. Cu toate ca multi dintre noi se feresc de banci sau IFN-uri, la un moment dat marea majoritate a oamenilor sunt nevoiti sa apeleze la astfel de institutii pentru a-si putea indeplini obiectivele. Achizitionarea sau construirea unei locuinte, achizitionarea unui autoturism sau alte planuri care necesita investirea unei sume foarte mari de bani sunt doar cateva dintre motivele pentru care la un moment dat multi dintre noi ajung sa se imprumute de la banci sau IFN-uri.

Nu te lasa abuzat de banca sau IFN-ul de la care ai contractat un imprumut!

Bancile sau IFN-urile nu sunt intotdeauna corecte cu clientii lor motiv pentru care apar litigii care la un moment dat par ca nu mai au finalitate. Pentru ca abuzurile facute de catre institutiile financiare bancare sau nebancare sa inceteze este necesar ca, clientii sa ia atitudine in momentul in care simt ca sunt abuzati din punct de vedere financiar. Cum se poate lua atitudine intr-o astfel de situatie? Sunt sigur ca multi dintre clientii abuzati din punct de vedere financiar considera ca nu au nici o sansa de izbanda avand in vedere colosii financiari cu care ar trebui sa intre in conflict. Apelarea la serviciile oferite de catre CSALB este solutia pe care trebuie sa o aleaga toti clientii institutiilor financiare bancare sau nebancare care se simt abuzati financiar de catre aceste institutii.

Ce este CSALB si de ce trebuie sa apelezi la aceasta institutie in cazul in care te simti abuzat financiar de catre banca sau IFN?

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in Domeniul Bancar ( CSALB ) este o entitate juridica autonoma, neguvernamentala, apolitica, fara scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridica, care are drept scop rezolvarea litigiilor aparute intre client si banca sau IFN. Litigiile pot aparea in cazul in care clientul constata ca a fost abuzat financiar de catre institutia de la care s-a imprumutat sau in cazul in care clientul nu mai poate plati imprumutul contractat. Principalele avantaje oferite de catre apelarea la serviciile oferite de catre conciliatori sunt urmatoarele:

  • Serviciul este gratuit pentru persoanele fizice. Acestea trebuie sa plateasca transportul documentelor si avocatul, asta in cazul in care clientul doreste sa fie reprezentat de catre un avocat.
  • Specialistii care lucreaza in cadrul acestei institutii si care vor negocia in numele tau sunt experti in domeniul financiar – bancar si in domeniul dreptului.
  • Litigiul este solutionat in maxim 90 de zile.
  • Poate fi obtinuta reducerea ratelor, comisioanelor sau chiar stergerea intregii datorii.
  • Costurile pe care trebuie sa le plateasca persoanele juridice pentru a beneficia de acest serviciu sunt foarte mici.

Concluzii

Odata cu aparitia pe piata a CSALB-ului, litigiul cu banca sau IFN-ul nu mai trebuie sa reprezinte un stres pentru nici un client. Specialistii care lucreaza in cadrul CSALB au suficienta experienta si pregatire educationala pentru a rezolva in beneficiul clientului un astfel de litigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here