Lemnul sau betonul sunt adesea alegerea imediata pentru cladirile rezidentiale si comerciale. Dar metalul – si mai precis, otelul – este si el un competitor puternic.

Metalul a fost folosit pentru prima data in constructii inca din anii 1800, unde a fost preferat pentru rezistenta, durabilitate si cost. Cu toate acestea, in functie de obiectivele proiectului vostru, exista multe alte beneficii atractive ale cladirilor din metal care reprezinta o alegere excelenta pentru casa  sau proiectele de constructie.

De la caracteristici surprinzatoare de sustenabilitate pana la timpi mai rapidi de constructie, beneficiile remarcabile ale cladirilor prefabricate din metal, in special cladirilor metalice sunt recunoscute la nivel mondial. Avantajul acestor hale metalice este ca pot fi amplasate fara costuri foarte mari!

Metalul este mult mai dens decat lemnul si betonul, asa ca poate suporta mai multa greutate. De asemenea, poate supravietui unei tensiuni mai mari si isi poate pastra forma. Asta inseamna ca aveti nevoie de mai putin metal pentru a obtine suportul structural dorit.

Ca rezultat, metalul creeaza o structura mai puternica, mai eficienta, dar mai usoara decat alte materiale – si este greu de argumentat cu asta. Deoarece este atat de puternic, metalul este, de asemenea, uimitor de durabil. Faptul ca metalul este folosit pentru a construi poduri ar trebui sa va spuna tot ce trebuie sa stiti despre durabilitatea metalului.

Spre deosebire de lemn sau beton, metalul nu se despica, nu se deformeaza, nu se micsoreaza, nu crapa sau nu putrezeste. Poate fi vulnerabil la rugina, dar acest lucru poate fi evitat printr-un tratament rapid si usor. Cand vine vorba de siguranta, beneficiile cladirilor din metal sunt greu de invins. Rezista tot felul de conditii meteorologice, inclusiv uragane, cutremure si ninsori abundente.

Cu acoperirea potrivita, metalul este, de asemenea, extrem de rezistent la foc – ceea ce nu este cazul lemnului. Puteti construi mai ieftin cu metal fara a sacrifica integritatea, durabilitatea sau siguranta structurii. Metalul este, de asemenea, mai ieftin decat majoritatea altor materiale de constructie, asa ca bugetul nu trebuie sa fie unul extrem de mare, ci unul cat se poate de decent.

Spune si tu parerea...