Cand te-ai indatorat o viata pentru a avea o casa, nu-ti convine sa lasi parchetul pe care poti sa-l ai in locuinta o viata pentru cel care necesita inlocuire dupa 10 ani.
Lucrurile nu sunt atat de simple pe cat crezi si daca esti tentat sa te bucuri de pretul mai mic, il vei plati pe parcurs de 3-4 ori. In general lucrurile mai ieftine inseamna costuri sporite, de aceea nu lasa parchet masiv pentru parchet laminat!
Bunicii nostri erau mai sanatosi si mai plini de viata fiindca erau inconjurati in casele lor de materiale naturale. La inceput, pe jos aveau lut, apoi au introdus dusumeaua si parchetul din lemn masiv si mobilierul din acelasi material. Lemnul emana miros placut, incalzeste iarna si emana racoare vara si poate fi dat cu lac si intretinut mult timp. Un parchet de esenta tare este garantat pe viata.
Pe parchetul de lemn masiv nu aluneci ca pe derdelus, prin urmare nimeni nu este ranit. Ce ar fi facut bunicul care se sprijinea in baston sau carja pe gresie sau pe parchet laminat?
Parchetul laminat obtinut chimic afecteaza ochii, pielea, intregul organism fiindca este un produs de sinteza care a luat nastere din diferite reactii chimice. Lemnul izoleaza perfect, in timp ce parchetul laminat nu are aceasta capacitate. Parchetul masiv asigura izolare fonica si termica premium.


Aceste pardoseli naturale, robuste si elegante sunt compatibile cu traficul greu din salile de sport, din aeroporturi, sali de asteptare, birouri publice si tot ceea ce presupune deplasarea a mii de oameni prin acel areal.
O pardoseala cu gauri nu face cinste nimanui si la asta se ajunge punand parchet laminat in locuri foarte circulate care nu pot fi sterse rapid cand ploua sau ninge afara, iar oamenii intra cu incaltamintea uda in incaperea respectiva.
In functie de esenta preferata, clientii pot alege parchet masiv de stejar sau de frasin. La parchete din lemn masiv se pot asorta scari din lemn masiv care au un efect fabulos in casa.
Foarte usor se monteaza lamparchet, prin lipire directa de ciment si are o grosime de 10 centimetri fiind potrivit in camerele joase si compatibil cu incalzirea prin podea.
Parchetul din lemn masiv poate servic ca lemn d efoc, in cazul in care casa este demolata, deci nimic nu se pierde. Pentru clientii cu gusturi originale, producatorii pun la dispozitie si parchet cu design special, cum sunt modelele: spic si punct unguresc. In privinta culorilor, se pot alege nuantele naturale, dar si tonurile de miere, iar la comanda se executa si parchet cu motive geometrice sau florale, care amintesc de castelele si palatele din Europa.
Oricine si-ar dori sa calce pe o opera de arta, oricat ar costa, mai ales ca are siguranta ca tine toata viata. Parchetul de lux, cu modele geometrice sau florale reuneste mai multe culori in acelasi produs si necesita montaj profesionist.
In general cromatica acestei pardoseli delux este: roscat-negru-auriu, maro inchis-roscat-auriu, maro-auriu sau maro-rosu.
Privind aceste tipuri de pardoseala nu ne vine sa credem ca poate exista atata pricepere si arta si in ceea ce priveste conceperea modelelor de parchet masiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here