Gustul adevarat al vinului se simte atunci cand deschizi o sticla de vin de calitate precum cel de la Girboiu. Gama de vin Bacanta este una foarte buna si renumita, deoarece prezinta toate aromele maturate ale unui vin bun precum Cabernet Sauvignon sau Merlot.

Vinul a fost supus numeroaselor studii care au gasit diverse conexiuni intre imbunatatirea calitatii vietii si consumul acestuia. In cele mai vechi timpuri, din cauza penuriei de apa, vinul a devenit mai degraba o nevoie esentiala in viata decat un lux, asa ca a ajuns sa simbolizeze hrana si viata. Chiar si in trecut, vinul si-a dovedit valoarea atunci cand a venit vorba de sustinerea vietii. Pana in prezent, exista inca cercetari continue despre motivul pentru care vinul este considerat unul dintre cele mai puternice elixire cunoscute de om.

Resveratrolul este un polifenol care poate fi gasit mai ales in vinurile rosii. Este un antioxidant puternic care poate fi gasit in coaja strugurilor si in sucul rosu de struguri. Antioxidantii ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi care ne pot afecta celulele si organele.

Studiile arata ca resveratrolul promoveaza sanatatea si longevitatea prin cresterea activitatii unei proteine numite sirtuine. Sirtuinele sunt responsabile pentru protejarea organismului impotriva bolilor imbatranite.

Mai multe studii au sugerat ca consumul de alcool, in special vinurile, au oferit beneficii pentru sanatate care duc la durate mai lungi de viata. Cu toate acestea, aceste studii subliniaza ca beneficiile pozitive vin doar cu un consum moderat.

Nutrientii din vin pot preveni boala Alzheimer

Oamenilor le este intotdeauna frica ca isi vor pierde toate amintirile pretioase. Unii cred ca este inevitabil, cu toate acestea, exista sute de modalitati prin care se poate preveni acest lucru. Una dintre aceste metode este prin consumul de vin.

Dementa este o tulburare cronica sau persistenta a procesului mental care are loc treptat in timpul batranetii. Studiile arata ca consumul de vin poate reduce riscul de a avea dementa, ceea ce duce adesea la boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este o deteriorare mentala in curs de dezvoltare care poate aparea la varsta inaintata. Din nou, resveratrolul gasit in vinuri ajuta la mentinerea vaselor de sange intr-o stare buna de functionare, astfel incat aportul esential de oxigen si glucoza sa se poata deplasa liber catre creier pentru a-l mentine viu si functional.

Resveratrolul, care poate fi gasit in vin, mentine vasele de sange libere de blocaje care pot afecta functiile creierului in pastrarea amintirilor.

Depresia este o tulburare frecventa, dar grava pentru unii oameni, deoarece poate afecta modul in care va simtiti, ganditi si gestionati activitatile de zi cu zi. Acest lucru poate suna contradictoriu, deoarece majoritatea oamenilor stiu ca consumul de alcool poate agrava depresia sau anxietatea. In ciuda acestui fapt, consumul unui pahar de vin pe saptamana se poate transforma intr-un leac care combate depresia.

Cram Girboiu este producatorul de vin cel mai apreciat din Romania deoarece ofera o gama vasta de vinuri nobile, la preturi acceptabile, de  care toti consumatorii se pot bucura. Sarbatorile sunt ami frumoase cu o sticla de vin Girboiu pe masa!

Spune si tu parerea...