Atunci cand practici o meserie care iti place vei face totul pentru a investi in cele mai bune echipamente si aparaturi pentru a oferi cele mai bune rezultate. Inginerii de cadastru si tehnicienii din aceasta breasla au intotdeauna nevoie de accesorii topografice de calitate pentru a nu fi niciodata prinsi cu garda jos.

Ce instrumente includ aceste accesorii topografice?

De cele mai multe ori, cand vorbim despre accesorii topografice avem de-a face cu trepieduri, mira telescopica, prisme si lentile. Cand vine vorba de alegerea unui trepied de inspectie, stabilitatea si rezistenta sunt de cea mai mare importanta pentru a asigura citiri coerente si exacte. In plus, trebuie luate in considerare si calitati precum greutatea, portabilitatea si inaltimea.

De ce trebuie sa tineti cont cand alegeti un trepied?

Durabilitate

Singurul lucru pe care va puteti baza atunci cand vine vorba de topografia terenului este ca conditiile sunt imprevizibile. Indiferent daca lucrati pe teren accidentat sau rezistati la conditii meteorologice severe, lucrarea trebuie finalizata. Aveti nevoie de echipamente suficient de durabile pentru a face fata oricarei conditii de teren pe care le-ati putea intalni.

Alegerea materialului potrivit este extrem de importanta pentru durabilitate. Trepiedele de topografie vin de obicei in trei materiale primare: lemn, aluminiu si fibra de sticla. Lemnul este o optiune accesibila si ofera stabilitate decenta, plus ca nu este afectat de schimbarile de temperatura. Aluminiul este usor si accesibil, ceea ce il face o alegere excelenta pentru lucrari care necesita schimbarea configuratiilor. Fibra de sticla este puternica, durabila si rezistenta la elemente. Trepiedele din aluminiu sunt, de obicei, ieftine si usoare, ceea ce il face ideal pentru utilizarea usoara atunci cand setarile sunt adesea schimbate. Aluminiu nu este afectat de umiditate. Fiind un metal, aluminiul se poate extinde usor si se poate contracta din cauza schimbarilor de temperatura. Trepiedele din aluminiu ofera cele mai ideale pentru setari care dureaza doar o perioada scurta de timp, sa zicem o ora sau mai putin. Trepiedele din aluminiu sunt mai economice, usoare si, de asemenea, durabile. Sunt ideale pentru aplicatii de nivelare.

Stabilitate

In timp ce durabilitatea poate fi cel mai important factor atunci cand se iau in considerare trepiedele de cercetare a terenului, stabilitatea este, de asemenea, critica. Topografii se intalnesc cu tot felul de terenuri si nu sunt intotdeauna plane sau plane. Acest lucru face ca stabilitatea sa fie un alt factor important de luat in considerare la un trepied. Stabilitatea este deosebit de importanta atunci cand lucrati in interior pe beton sau alte suprafete dure pentru a preveni raspandirea picioarelor.

Greutate

Majoritatea lucrarilor de topografie teritoriala necesita configurari multiple si modificari ale site-ului. Ca atare, este important sa luati in considerare greutatea instrumentelor de sondaj pe care le utilizati, deoarece le veti transporta toata ziua.

Unul dintre cele mai bune materiale pentru trepiede usoare de topografie este aluminiul. Ca bonus suplimentar, aluminiul nu este afectat de umiditate, desi se poate extinde usor si se poate contracta cu schimbarile de temperatura. Chiar si asa, trepiedele din aluminiu sunt ideale pentru majoritatea configuratiilor de site care dureaza o ora sau mai putin.

Portabilitate

Inspectorii de terenuri de pe teren de multe ori nu au luxul de a sta intr-un singur loc toata ziua. Portabilitatea este esentiala si, atunci cand vine vorba de portabilitate in trepiede de inspectie terestra, exista mai multe lucruri la care sa ne gandim. In primul rand, trepiedul trebuie sa fie realizat din materiale usoare, dar rezistente. In general, aluminiul este cel mai bun material pentru trepiedele usoare, desi unele trepiede compozite se potrivesc si pe factura. De asemenea, ar trebui sa va ganditi la dimensiunea trepiedului si la cat de compact se pliaza.

Inaltime

In timp ce majoritatea lucrarilor de topografie pot fi finalizate cu un trepied standard, vor exista momente in care, pur si simplu, aveti nevoie de ceva mai multa lungime. Cand vine vorba de alegerea unui trepied in functie de inaltime, trebuie sa gasiti combinatia potrivita de caracteristici.

Picioarele telescopice sunt excelente pentru o inaltime suplimentara, dar totusi doriti sa va asigurati ca trepiedul este robust, fara a fi prea greu. Avand cleme duale pe fiecare picior ajuta la asigurarea stabilitatii, permitandu-va, de asemenea, sa reglati trepiedul dupa cum este necesar. De asemenea, poate fi necesar sa luati in considerare caracteristicile de siguranta adaugate atunci cand utilizati un trepied de supraveghere cu lungime mare.

Cost

Lucruri precum durabilitatea si portabilitatea sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand faceti cumparaturi pentru trepiede de supraveghere a terenului, dar si costul este un factor important. Trebuie sa parcurgeti linia dintre alegerea unui trepied topografic care sa reziste unor conditii dificile si cumpararea unui model de top. Cand vine vorba de pret, trepiedele din aluminiu sunt o alegere excelenta, deoarece sunt ieftine, usoare si de lunga durata. Sunt deosebit de benefice pentru aplicatii de nivelare.

Picioarele telescopice sunt excelente pentru o inaltime suplimentara, dar totusi doriti sa va asigurati ca trepiedul este robust, fara a fi prea greu. Avand cleme duale pe fiecare picior, ajuta la asigurarea stabilitatii, permitandu-va, de asemenea, sa reglati trepiedul dupa cum este necesar. De asemenea, poate fi necesar sa luati in considerare caracteristicile de siguranta adaugate atunci cand utilizati un trepied de supraveghere cu lungime mare.

Aceasta meserie cere precizie si indemanare, iar cu trpiedurile oferite de nbtrade.ro cei care cumpara produsele lor vor beneficia de lucrari in maxima siguranta fara intreruperi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here