Windows Store trece de 50.000 de aplicații

Acum câteva săptămâni Windows Store avea doar 44000 de aplicații. De fapt, putem spune că numărul de aplicații care au fost adăugate în magazinul celor de la Microsoft nu a crescut odată cu lansarea Windows 8, adica din octombrie 2012. Se pare că în această lună Microsoft și-a crescut numărul de aplicații pentru Windows 8 și au trecut de numărul de 50000 de aplicații.

Probabil această creștere se observă și din cauza ofertelor pe care dezvoltatorii de aplicații pentru Windows 8. Microsoft oferă dezvoltatorilor 100 $  pe aplicație pentru Windows 8 și Windows Phone 8.  Dezvoltatori pot să facă până la 10 aplicații pe sistem de operare pentru un total de 2000 $. Concursul a început pe 8 martie și se va termina pe 30 iunie. Deasemenea sunt acceptate doar 10.000 de aplicații. Cu toate că 100 $ pe aplicație nu este prea mult, totuși Microsoft oferă dezvoltatorilor și un avantaj bun cu privire la veniturile generate de aplicația acestora. Practic 80 la sută din venituri merg către dezvoltator.

Cu toate că Apple Store și Android Play sunt cu mult în fața magazinului celor de la Microsoft, putem spune că suntem siguri că aceste noi oferte de la Microsoft vor crește activitatea dezvoltatorilor și vor face ca cei care au un telefon cu Windows dar si un calculator cu Windows 8 să beneficieze de aplicații cât mai bune și mai pe gustul lor.

Spune si tu parerea...