Vânzările globale ale lui Samsung Galaxy S8 au depasit 5 milioane în mai puțin de o lună

Noile smartphone-uri high-end ale celor de la Samsung, Galaxy S8 și Galaxy S8 +, par să se descurce bine pe piața mondială. La mai puțin de o lună de la debutul oficial a noilor modele, pe data de 21 aprilie, vânzările globale ale lui Galaxy S8 au depășit 5 milioane de unități.

Samsung nu a furnizat cifre detaliate, însă un oficial al companiei a declarat pentru The Investor că vânzările lui Galaxy S8 „se desfășoară fără probleme în întreaga lume” și „depășesc deja 5 milioane de unități”. Compania vorbeste despre vanzari „combinate”, ceea ce inseamna probabil ca cifra furnizata reflecta atat vanzarile lui Galaxy S8 cat si ale lui Galaxy S8 +.

De asemenea, Samsung este pregătit să lanseze smartphone-ul său în 120 de țări până la sfârșitul acestei luni, inclusiv în China. Cel mai probabil, această mișcare va stimula vânzările globale și il poate ajuta astfel pe Galaxy S8 să atingă cifrele de vânzări anticipate anterior de analiștii din industrie. În general, se așteaptă ca Samsung să vândă până la sfârșitul celui de-al doilea trimestru 20 de milioane de unități, și până la sfârșitul anului, între 50 și 60 de milioane de unități.

În martie, respectabilul analist KGI, Ming-Chi Kuo, a prezis ca vor fi livrate de la 40 până la 45 de milioane de modele în 2017, aceste cifre sunt cu câteva milioane mai mici decât cele 52 de milioane de unități ale lui Galaxy S7 expediate în 2016. La doar câteva zile după debutul oficial pe piată a lui Galaxy S8 , un alt analist, Lee Jae-yoon de la Yuanta Securities, a împărtășit o prezicere potrivit căreia aproximativ 50,4 milioane de unități ale acestui telefon pot fi vândute la nivel global în 2017. Acum, cu aproape o luna mai târziu, și cu mai mult de 5 milioane de unitati ale lui Galaxy S8 vândute, chiar si cifra de 50 de milioane ar putea părea putin pesimista, având în vedere faptul că vânzările de smartphone-uri sunt de obicei cele mai ridicate în ultimul trimestru al anului.

Spune si tu parerea...