Utilizare Windows Defender – Windows 8

Microsoft a inclus numeroase caracteristici de securitate in Windows 8 pentru a imbunatatii siguranta calculatorului. Una din schimbarile vizibile este includerea unui program de securitate bun. Windows 8 vine echipat cu o aplicatie de securitate buna pentru a proteja calculatorul de virusi, malware si alte amenintari.

Windows Defender, care a fost parte din XP, Vista, si Windows 7, a fost optimizat in Windows 8 pentru a include majoritatea caracteristicilor Security Essentials software. Cu alte cuvinte, Security Essentials ruleaza in Windows 8 ca Windows Defender.

Utilizatorii care au folosit Microsoft Security Essentials sau utilizatorii care au avut timp sa ruleze Windows 8 pentru o vreme, cunosc faptul ca Security Essentials sau Windows Defender din Windows 8, este un software antivirus foarte bun, mult mai bun decat majoritatea solutiilor de securitate gratuite.

Pentru cei care nu au rulat sau nu stiu sa utilizeze Windows Defender, urmatoarele instructiuni de mai jos sunt menite sa vina in ajutorul acestora. Scanarea folderelor si discurilor in Windows 8:

Pasul 1: Comutam in Start Screen, tastam Windows Defender si apasam Enter.

Pasul 2: Sub tabul Home, selectam optiunea de scanare Quick sau Full si apoi facem click pe butonul Scan pentru a incepe procesul.

Pasul 3: Daca dorim sa scanam un folder sau disc specific, selectam Custom scan, click pe butonul Scan si apoi navigam la folderul sau discul pe care dorim sa il scanam.

De retinut, cu setarile implicite Windows Defender nu poate scana dispozitivele detasabile cum ar fi stick USB, in timp ce rulam o scanare full. Pentru a include si dispozitivele USB in scanarea full, comutam la tabul Settings, click pe Advanced si apoi activam optiunea Scan removable drives.

Spune si tu parerea...