Cidrul este o bautura alcoolica asemanatoare atat cu berea cat si cu vinul. Cumva o combinatie dintre acestea doua dar avand un nivel scazut de alcool ce variaza ajungand in general pana la maxim 12%.

Bineinteles ca in cazul oricarei bauturi alcoolice, exista mai multe tipuri de cidru: dulce, mediu sau sec, fiecare dintre acestea fiind specifice unei anumite zone si poate fi plat sau carbonatat. Cidrul poate fi facut chiar si acasa daca sunt respectate anumite retete simple si poate fi fabricat din tot felul de fructe: mere, pere, fructul pasiunii, fructe de padure, kiwi si multe altele, flosite individuale sau combinate  de ce nu.

Citeste si:   Margele din pietre semipretioase facute de tine

Cidrul de asemenea este extrem de bun din punctul de vedere al sanatatii, avand diferite beneficii pentru organism cum ar fi avantajele digestive sau chiar legate de controlul greutatii. Acesta este ideal pentru o seara de relaxare dupa munca si pentru cei care preferea gustul dulceag si racoritor si carbogazos combinat cu cateva picaturi de alcool.

Pentru iubitorii de bere, intr-o seara mai placuta cu prieteni, ce poate merge mai bine decat o bere artizanala buna. Berea artizanala este realizata dupa retete de “casa” dar are orientare catre sectoarele bussines si este considerata mult mai buna, rafinata si sanatoasa fiind facuta strict dupa retete naturale, cel mai important ingredient fiind pasiunea si mai este denumita si craft beer.

Citeste si:   SPAM: O adevarata oportunitate!

La baza, atat berea industriala cat si berea artizanata au la baza ingredientele clasice: apa, malt, hamei si drojdie, insa caracteristica ce face berea craft speceala, fata de berea normala, consta in eliminarea conservantilor si aditivilor. Pentru producearea acesti beri artizanale sunt folosite retete unice fapt ce o face foarte speciala. Datorita lipesi aditivilor si conservantilor aceasta este produsa la scara ceva mai mica fata de berea normala deoarece fiind 100% naturala este si ceva mai scumpa iar lipsa conservantilor scurteaza practic “durata de viata”.

Pe langa ingredientele clasice se mai folosesc in unele retete si: diferite cereale macinate sau preparate termic, zaharuri, planta aromatice si condimente plus diferite fructe pentru experimentarea diverselor arome. Insa toate acestea obligatoriu naturale pentru ca altfel nu s-ar mai numi bere artizanala.

Citeste si:   Ce trebuie sa stiti despre transport funerar international

De asemena este chiar recomandata consumarea unui pahar de bere pe zi datorita efectelor beneficea asura sanatatii organismului.

Facebook Comments

Spune si tu parerea...