Touch and type

In timp ce matusile de la tara au descoperit mobilul cu butoane si fara fir, cu care te duci unde vrei cu el, generatia tanara nu putea sa ramana la acelasi nivel si si-au achizitionat un telefon fara butoane, adica touchscreen De ce?

Simplu: un touchscreen este un ecran LCD, peste care stă o componenta sensibilă la atingere, numită digitizer. Sunt elegante, mai simplu de butonat daca nu au creion, si cel mai important ca poti naviga foarte usor pe internet cu ajutorul lor.

Personal mi sa parut mai simplu sa imi vad mesajele de pe Facebook pe un astfel de telefon decat pe calculator. Acesul rapid la Facebook face sa fie si mai cautate astfel de telefoane.

O fotografie facuta cu un telefon Touch este mai clara vazuta in telefon decat telefoanele cu butoane care au aceiasi megapixeli.

Se mai aud voci ca telefoanele touch sunt foarte sensibele. Este adevarat, daca nu iti tai unghiile de exemplu si zgarii ecranul atunci s-ar putea sa nu iti mai placa asa mult telefonul. Este si foarte silentios, asa ca daca vrei sa butonezi telefonul noaptea cand cel de langa tine doarme, poti sa o faci linistit ca nu se aud butoanele.

Daca ajungi sa folosesti un astfel de telefon s-ar putea sa devii dependent de el si sa nu iti mai trebuiasca nici o data un telefon cu butoane, pentru ca iti va fi greu sa te obisnuiesti cu el si ai sa chinui degeaba ecranul lui ca nu se va schimba nimic.

O mica  rectificare am vazut si o bunicuta cu un touchscreen. Avea bunicuta o tableta…..

Un comentariu

  1. Bunicuța avea probabil o tabletă de aspacardin la ea. Mi-ar fi greu să îmi imaginez lângă mine o bunicuță jucând AngryBirds pe un Asus Transformer. Dar te cred pe cuvânt. Unele bunicuțe sunt mai agere decât chiar unii tineri. :))

Spune si tu parerea...