Samsung Galaxy Note 8 ar putea avea un ecran de 6.3 inci

Va mai amintiti cate scapari au aparut despre specificatiile lui Samsung Galaxy S8 inainte de a fi lansat? Eu sigur imi amintesc, si din punctul meu de vedere a fost cel mai anticipat telefon din toate timpurile. Iata ca si la urmatorul flagship al companiei coreene pare sa se intample acelasi lucru, este vorba de Samsung Galaxy Note 8. Din ultimele informatii se pare ca Samsung va pastra traditia de a lansa telefoane mai mari de la an la an, astfel ca Note 8 ar trebuii sa vina cu un ecran de 6.3 inci.

Doar ca aceste ecrane mai mari sunt cu dus si intors: in primul rand, datorita noii tendinte de a face ecranele smartphone-urilor mai inalte, diagonala de 6,3 inci incepe sa isi piarda din eficienta: un aspect mai inalt (18.5:9), inseamna ca zona ecranului utilizabila sa fie in esenta mai mica decat pe un aspect obisnuit al ecranului 16:9. Pe de alta parte, aceasta abordare va face ecranul considerabil mai inalt, ceea ce poate deveni o problema pentru utilizatorii cu maini mai mici si/sau pentru cei care vor sa foloseasca telefonul cu o singura mana.

Impreuna cu aceste informatii, am aflat ca Note 8 va avea un sistem dual camera pe spate. De fapt, din ceea ce stim pana acum, singurele diferente majore dintre S8 si Note 8 este dimensiunea ecranului, camerele foto si, eventual, includerea unui stylus. In ceea ce priveste zvonul in sine, vine de la un utilizator al portalului Weibo cu un rating destul de bun cand vine vorba scurgeri despre Samsung, dar avand in vedere ca aceste informatii nu sunt inca, confirmate, nu va bazati pe ele.

Spune si tu parerea...