Dacă ai un site pe WordPress unul dintre cele mai importante lucruri pe care putea să faci este să-ți instalez pluginuri bune pentru site-ul tău. Eu unul personal am avut multe probleme cu unele pluginuri și acum sunt foarte atent atunci când instalez ceva pe site. Care sunt cele mai bune pluginuri care nu trebuie să lipsească de pe un blog? Ce pluginuri folosesc eu?

Pluginuri WordPress pentru viteza de încărcare a blogului

WP Super Cache

Acesta este pluginul de cache care îl folosesc eu pentru blogul meu WordPress. Am observat că acest plugin este foarte rapid și are mult mai multe opțiuni decât alte pluginuri de cache.Timpul de încărcare a siteului s-a îmbunătățit de când folosesc acest plugin. Într-o perioadă foloseam pluginul W3 Total Cache dar acest plugin mi-a dat câteva bătăi de cap, de fapt l-am șters deoarece acel plugin îmi îngreuna site-ul.

Wp Minify

Ajută la încărcarea mai rapidă a site-ului. Ce face pluginul? Toate fișierele CSS și JS sunt compresate într-un singur fișier astfel încât în loc să se facă 20 de cereri spre server se face doar una singură.

Pluginuri WordPress pentru rețele sociale și optimizare pentru motoarele de căutare

Facebook Recommendations Bar

Acest plugin pur și simplu inserează recomandările Facebook pentru posturile și paginile tale. Este ușor de instalat și de configurat. Trebuie doar să setezi anumite lucruri și automat vor apărea recomandările din partea Facebook

SEO Facebook comments

Acest plugin va insera comentariile Facebook în articolele tale. Deasemenea un aspect interesant este faptul că toate comentariile care se fac pe Facebook vor fi automat adăugate și în baza de date ca și comentarii pentru site.

SEO smart links

Acest plugin te ajută să creezi linkuri in site-ul tau pentru diferite cuvinte sau pentru o listă de cuvinte cheie și îți oferă de asemenea posibilitate ca tagurile sau articolele să fie automat făcute legătura atunci când se generează un articol.

WordPress SEO

Aceste este unul dintre cele mai bune sisteme de SEO pentru WordPress. Include multe opțiuni printre care analiza conținutului site-ului. Modificp titlurile articolelor și a paginilor în WordPress. Îl recomand cu plăcere.

WP External Links

Acest plugin îți permite să să setez linkurile externe ca fiind cu atributul external și nofollow fără să trebuiască să modifici toate articolele făcute pe site. De asemenea pluginul mai face câteva lucruri de genul că face automat ca linkurile să se deschidă într-un nou tab sau într-o nouă fereastră și adaugă o imagine pentru a-i ajuta să identifici linkurile care te vor duce afară din site.

Yoast Breadcrumbs

Acest plugin adaugă o bară de navigare în care îți arate locul în care ești pe site și cum ai ajuns până acolo. Poți așa să ajungi foarte ușor de la un articol la o categoria articolului sau la pagina de start a siteului.

Pluginuri pentru comentarii și forum

Akismet

Akismet net este una dintre cele mai bune soluții de a proteja blogul de comentarii SPAM. Tot ceea ce trebuie să faci este să instalezi pluginul, să te înscrii pentru o cheie API și apoi să-l configurezi cheia API la setările pluginului. Akismet își va da seama care comentarii sunt spam și le va marca ca atare. Cu toate acestea se poate întâmpla ca uneori unele comentarii să intre din greșeală în spam. Eu unul personal verific toate spamurile  înainte de a le șterge, astfel sunt sigur că un utilizator nu a intrat în spam.

CM Answers

Este un plugin foarte recent care îl folosesc pentru a ajuta oamenii să îmi poată pune întrebări. Practic este un plugin care iți oferă un forum pentru blogul tău.

Pluginuri utile

FD Feedburner Plugin

Acest plugin redirecționează toate feed-urile blogului tău către FeedBurner.

Rich Text Biography

Acest plugin oferă posibilitatea folosirii editorului avansat pentru biografia utilizatorului.

WP-PageNavi

Adaugă o navigare mai avansată la blogul tău WordPress. Navigarea în WordPress simplu se face cu butonul înainte și înapoi. Totuși că acest plugin adaugă paginație de genu 1,2.3,4, etc.

Yet Another Related Posts Plugin

Atunci când cienva caută un articol de pe site-ul tău vrei ca acesta să găsească conținut relevant. Cu toate acestea uneori utilizatorul nu găsește ceea ce dorește de aceea am acest plugin este foarte important de folosit pentru că la sfârșitul articolului adaugă alte articole care ar putea fi folositoare pentru acel utilizator. Practic folosind acest plugin vei reușit să îți scazi rara de respingere a siteului.

SyntaxHighlighter Evolved

Acest plugin te  ajută să scrii cod javascript, PHP sau orice alt tip de cod fără să ai probleme în editorul de WordPress. Deasemenea atunci când vei intra într-un articol unde ai scris codul acesta va arăta frumos astfel încât utilizatorul să îl înțeleagă

Pluginuri WordPress pentru căutare

Relevanssi

Acest plugin cred că este unul dintre cele mai importante pe care le-am instalat în ultima perioadă. Căutarea WordPress-ului este cu adevărat nerelevant atunci când ai multe articole. Acest plugin practic înlocuiește căutarea serviciului din WordPress cu o căutare bazată pe relevanță.

Search Meter

Acest plugin ține și o evidență a vizitatorilor și supra ceea ce au căutat ei. Te ajută să înțelegi mai clar ceea ce doresc utilizatorii din site-ul tău

Pluginuri pentru categorii și toxonomii

Rich Text Tags, Categories, and Taxonomies

Acestă plugin îți oferă posibilitatea să editezi descrierile tagurilor, categoriilor și tuturor taxonomiilor cu ajutorul unui editor HTML. Practic vei avea același editor care la îl ai pentru articole.

sCategory Permalink

Acest plugin îți permite să selectezi o categorie principală pentru a genera permanent link pentru articolul tău. Practic dacă un articol care este adăugat la două sau trei categorii vei putea selecta categoria principală pentru acel articol.

Simple Taxonomies

Poți sa adaugi taxonomii ușor și simplu fără să știi să adaugi cod WordPress.

Pluginuri pentru newsletter

Subscribe2

Este un plugin care permite utilizatorilor să se înscrie într-un newsletter care este trimis odată pe zi tuturor utilizatorilor.

Voi ce alte pluginuri folosiți?

17 comentarii

  1. Buna,
    Super articolul! Intr-adevar astea ar fi cele mai importante plugin-uri pentru blog. Ar mai fi si Google XML Sitemaps, care este extrem de util. Asta a fost unul din plugin-urile pe care le cautam cu disperare (nu mai stiam cum se numeste). In rest sunt cele pe care le-am instalat. Si inca cateva pe care nu le cunosteam insa, datorita tie, le voi incerca cu placere.
    O zi superba va doresc!

    1. Author

      WordPress SEO are si sitemap pentru Google. Daca ai pluginul acela pentru SEO atunci ai scapat de pluginul acela.

      Ma bucur ca ti-au placut..

      1. Aaa, ok,in acest caz. O sa instalez wordpress seo si am impuscat doi iepuri deodata. S-asa, de data asta, cam vreau sa folosesc cat mai putine pluginuri cu cat mai multe functii fiecare. Thks!

      2. Author

        Daca folosesti si WP Super Cache sa stii ca e posibil sa ai o problema cu sitemap-ul. Trebuie sa modifici o linie in htaccess

    1. Poti relativ usor sa le instalezi. Intri pe Sectiunea plugins din administrarea de la blogul tau si cauti SEO Facebook comments. Ar trebui sa gasesti acel plugin. Dar iti trebuie un site cu WordPress instalat, nu cred ca merge pe wordpress.com

      1. Imi poti trimite si mie un backup al pluginului tau pe adresa de mail. :D Daca doresti :) Multumesc!

  2. Interesanta lista. Eu folosesc maxim 2 de aici. As avea totusi grija cu Seo smart links. Folosit incorect, avem mult de pierdut. Prefer sa creez manual link building-ul intern.

    Pentru ceva siguranta, as recomanda All in one seo pack + Google XML Sitemaps (pentru a modifica nimic in .htaccess. M-as uita putin si la 404 Simple Redirect, WP-Optimize, neaparat si un plugin pentru a face viata mai usoara celor care ne cauta de pe dispozitivele mobile (WPtouch – incredibil de fain acest plugin, in special cand accesezi de pe iPhone).

    Putina securitate n-ar strica, asa ca pluginul Better WP Security – pe care-l consider cel mai bun din nisa sa, ar merita putina atentie.

    In rest, fiecare dupa bunul plac.

    PS: Jetpack e un plugin (pachet de plugin-uri) foarte interesant si printre altele, poate optimiza site-ul / blogul pt dispozitivele mobile + permite comentarii default WP, fie cu twitter sau facebook – exact cum este acum pe dexblog.

    1. Author

      Multumesc de recomandari. O sa le testez si adaug restul in lista. Eu prefer sa folosesc WordPress SEo, mi se pare mai bun si mai ok decat All in one seo pack.
      Folosesc jetpack… cred ca am uitat sa scriu despre el. Folosesc galeriile de la Jetpack, comentariile si alte cateva chestii interesante.

      1. Intr-adevar, Jetpack e marfa. Am vazut ca il folositi dar nu l-ati trecut in lista. Legat de All in one seo pack si WordPress SEO.. e o intreaga dezbatere pe net. Unii sustin ca All in One SEO se bucura de o mai mare popularitate pentru ca e mai simplu de folosit. Tind sa le dau dreptate. Am folosit si eu WordPress seo acum ceva vreme, si mai m-am lovit de el aici pe blog. Mi se pare putin mai „complicat” daca ar fi sa-i zic asa, dar sa fiu sincer, habar n-am care este mai bun.

        Better WP Security recomand sa il testezi cand ai timp. E un plugin destul de bun si foarte util, mai ales in momentele astea grele pentru WordPress. Se pare ca platforma este supusa unui atac masiv. Am discutat cu cativa bloggeri care se plang de acest lucru. Si la mine se tot incearca diferite parole, ptr ca primesc mail cum ca cineva incearca de mai multe ori sa se logheze dar o cam ia in barba :). Sigur sunt robotii care sunt folositi pentru a sparte conturile wp. Sunt foarte vulnerabile conturile default „admin”.

      2. Author

        Cred ca depinde de preferinte. Eu unul am gasit niste optiuni din cate tin minte la WordPress SEO care imi sunt de folos.
        Mersi de sugestii, o sa incerc.

  3. Eu folosesc MailPress pentru newsletter. Subscribe2 nu mai merge daily newsletter sa fie trimis zilnic, trimite numai ultimul post.
    Folosesc Quick Cache pentru a-mi optimiza viteza blogului.
    CleanFix pentru a optimiza baza de date, ajuta ca totul sa se incarce mai repde, in special redarea articolelor catre vizitatori.
    External Links pentru a avea control asupra linkurilor dofollow.
    Broken Links Checker pentru a avea control asupra linkurilor care nu mai sunt valide – foarte buna scula asta
    Si folosesc JetPack – nu toate modulele dar majoritatea!

Spune si tu parerea...