Pana in 2021 Huawei se asteapta sa devina cel mai mare producator de telefoane din lume

In 2016 Huawei anunta ca a vandut 10 milioane de unitati ale lui Huawei P9 si Huawei P9 Plus. De la acel anunt si pana in prezent s-au mai adunat inca 2 milioane de modele vandute. Deci, in general, compania a vandut peste 12 milioane de unitati ale lui P9 si P9 Plus la nivel mondial. Datele provin de la Yu ChengDong, directorul general al Huawei Consumer Business Group care este mai bine cunoscut in Statele Unite ca Richard Yu. Executivul spune ca noile telefoane, Huawei P10 si P10 Plus ar trebuii sa se vanda de asemenea, in peste 10 milioane de unitati.

Ca al treilea cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, Huawei a livrat 139 de milioane de telefoane mobile la nivel global in 2016. Nu doar ca este un numar impresionant, dar este o imbunatatire semnificativa fata de numarul de unitati vandute in 2015. Cresterea procentuala din 2016 a fost de 29%.

Yu are deja in minte un obiectiv impresionant pentru compania chineza. In februarie 2016, el a spus ca se asteapta ca in doi-trei ani Huawei sa il depaseasca pe gigantul din Cupertino, Apple, si astfel sa devina cel de al doilea cel mai mare jucator din lumea smartphone-urilor. Si prin 2021, Yu a spus ca ii va surclasa pe coreenii de la Samsung, iar Huawei va devenii cel mai mare producator de telefoane din lume.

Se pare ca Huawei are planuri mari pentru urmatorii ani, iar daca e sa ne uitam la succesul pe care l-au avut device-urile lor in ultimii ani, nu ar fii o mare surpriza ca in 2021 compania chineza sa devina cel mai mare producator de telefoane din lume.

Spune si tu parerea...