Microsoft a depus un nou brevet pentru un telefon pliabil

In luna ianuarie a acestui an Microsoft a depus un brevet pentru un device 2 in 1 care putea fi pliat dintr-un telefon intr-o tableta si vice versa. De la aparitia acelui patent multi oameni au sarit la concluzia ca este vorba de miticul Surface Phone. Saptamana trecuta, Microsoft a primit un nou brevet pentru un telefon pliabil, si inca odata exista zvonuri cum ca acest patent ar avea legatura cu mult asteptatul Surface Phone.

In cazul in care Microsoft chiar are de gand sa intre pe piata smartphone-urilor cu un device pliabil se va confrunta cu o competitie acerba reprezentata de Samsung si LG care si-au anuntat intentia de a intra pe piata device-urilor pliabile. Cele mai recente zvonuri spun ca Samsung ar fi gata sa trimita mii de prototipuri catre comercianti in al treilea trimestru al acestui an, care intamplator este perioada cand Apple lanseaza de obicei un nou Iphone. Anumite voci spun ca telefonul pliabil al coreenilor de la Samsung ar fi un device de lux. Asta ar putea insemna ca telefonul aniversar al lui Apple, Iphone 8, nu va fii singurul smartphone al acestui an care va costa in jur de 1.000 de dolari. Lg, la randul său, a depus in debutul acestui an 3 patente la USPTO (United States Patent and Trademark Office) pentru un telefon care se poate plia intr-o tabletă.

Microsoft a renuntat la device-urile Lumia, pasând productia lor la companii precum HP, pentru a tine in viata sistemul de operare Windows 10 Mobile cu telefoane ca HP Elite X3. In acelasi timp s-a vorbit despre un nou smartphone care sa ruleze Windows 10 Pro, acesta folosind procesoare Intel. Un astfel de telefon ar rula aplicatii desktop, si ar fi o varianta a PC-ului portabil.

Noul patent al americanilor de la Microsoft este numit „Display Device” si a fost depus de Microsoft Technology Licensing. Cei doi inventatori ai acestui brevet sunt Timothy Andrew Large si Steven Bathitche. Numarul de brevet este US2017/0086308 A1, si mai jos puteti vedea cateva imagini ale acestei inventii.

Spune si tu parerea...