Metode de a economisi timpul

Sunt pe autocar si m-am gandit sa scriu un articol despre cateva metode de a economisi timpul. Ce metoda mai buna de a folosi un timp mort decat sa scriu un articol pe blog?

Care sunt cateva metode de a economisi timpul? Cum poti sa folosesti timpul tau intr-un mod productiv?

1. Foloseste timpul mort

TImp mort? Ce este timpul mort dupa parerea mea? Acel timp care il pierdem oricum deoarece avem de facut unele lucruri. de exemplu eu maine merg la o nunta la un amic. Deoarece stau la o distanta de 60 de km de locul in care va fi nunta atunci voi pierde cel putin o ora si ceva pentru drum. In loc sa stau si sa ma gandesc laq cai verzi pe pereti mi-am propus sa scriu un articol. Tu cum poti folosi timpul mort?

2. Cand nu poti lucra sau folosi timpul productiv foloseste-l pentru activitatile secundare

Ce inseamna lucrul pe care l-am spus sus? De exemplu am observat ca atunci cand merg in piata pot sa mai fac un lucru: sa vrb la telefon. Asadar cand fac activitati de genul deplasare pe jos, cumparaturi, activitati care nu necesita concentrare mare incerc sa vorbesc la telefon sau poate sa socializez pe feisbuc:)

3. Trezeste-te cu ora mai devreme

In doar o singura ora poti face multe lucruri. Mi-am propus in ultima perioada sa ma trezesc la ora 7 si astfel sa economisesc o ora. DE multe ori cand abia ma trezeam in trecut acuma deja am citit articolele din Google Reader si deja ma apuc de treaba sau fac alte activitati care imi luau timp pretios.

4. Tine o evidenta

Incearca sa vezi fiecare activitate cat dureaza si sa vezi cum poti reduce timpum de la activitatile neesentiale. De exemplu: cat de mult te uiti la TV? Incearca sa reduci timpul in care te uiti la TV cu 30 de minute si sa incerci sa te perfectionezi documentandu-te pe Internet pentru un domeniu sau vizionand niste tutoriale.

5. Relaxeazate cu cap

Incearca sa iti petreci timpul de relaxare astfel incat chiar sa te simti odihnit sau fericit dupa perioada respectiva. Incearca sa mergi la un picnic, gratar, petrece timp cu familia sau face o activitate care iti aduce bucurie. Aceasta actiune chiar daca uneori costa timp produce in noi o stare de bine care ne va face mai productivi.

Cu acestea fiind spuse cam acestea sun cele 5 sfaturi ale mele de a economisi timpul si de al folosi intr-un mod util. Voi ce faceti pentru a folosi timpul in mod util?

 

Spune si tu parerea...