Linux si efectele speciale

Eu unul credeam tot timpul ca Linux este acel sistem de operare pentru servere in care daca doresti sa faci ceva trebuie sa stii sa scrii o sumedenie de linii de cod. Linuxul era pentru mine o intefata impersonala si greu de folosit.

Recent am descoperit ca de fapt variantele noi de Linux au pot spune efecte mai frumoase decat Windows 7 si chiar din punctul de vedere al folosirii se poate compara cu acesta.

In continuare va prezint in film de pe youtube cu privire la folosirea acestui sistem de operare:

3 comentarii

  1. Am folosit Linux inca de la prima editie de RedHat. Am fost dezamagit datorita limitarilor de la acea vreme. Era un chin sa instalezi un linux din cauza lipsei de drivere. Usor, a evoluat si acum sunt pe piata versiuni (mai ales cele bazate pe Debian) care „vad” din start toate device-urile hardware. Un Linux va rula mult mai bine pe orice sistem decit orice varianta de Windows. Singura parte oarecum aiurea este lipsa unor programe cu care utilizatorul este obisnuit si care in lumea Linux nu au corespondenta cu toata „bunavointa” emulatoarelor. Poate curind se vor maturiza si acestea.

    Personal nu vad sensul instalarii unei masini virtuale sub Linux in care sa rulez un Windows doar pentru 3D Max sau Adobe CS”X”.

    M-ai facut curios insa cu prezentarea. Ce Linux prezinta?
    .-= thor a scris ultimul articol: Vorba dulce mult aduce =-.

  2. Author

    Practic este vorba despre orice linux instalat cu interfata grafica KDE si cu compiz Fusion.
    Nu stiu exact ce varianta este dar mi se pare ca este Kubuntu.
    Daca instaltezi Kubuntu o sa vezi ca seamana foarte mult cu Windows 7 dar cu efecte grafice mult mai faine si cu un consum mai mic de resurse.

    In orice caz Kubuntu sau Ubuntu iti usureaza foarte mult instalarea softurilor.

    Sincer singura lipsa pentru linux este Yahoo Messenger insa poti folosi variante alternative cum ar fi Pidgin dar care nu au video/audio call.
    In schimb pentru video/audio poti folosi Skype.

Spune si tu parerea...