Internet Explorer 9

Microsoft a lansat versiunea de developer pentru Internet Explorer 9. Noua versiune probabil va fi lansata la sfarsitul anulu.

Ce imbunatatiri aduce Ie 9?  Putem spune doar cateva: motor de css3 mult mai bun, HTML 5.

Un aspect interesant este faptul ca Internet explorer nu va fi suportat pe Windows Xp.

Oare cum va fi afectata piata browserelor? Oare vom scapa de vechiul Internet Explorer 6 sau pur si simplu tot el va ramane „regele” nedorit?

8 comentarii

  1. Se pare că cei de la Microsoft vor să aducă odată cu Internet Explorer 9 un competitor pentru Mozilla Firefox. Specialiștii spun că acest nou browser IE9 va fi mai rapid și mai avantajos decât însuși Firefox. Această versiune de IE9 vine cu rezolvări la toate criticile și îngrijorările anterioare legate de securitatea lui IE. E bine de spus că IE9 vine cu o nouă opțiune, numită Web Slices, care permite utilizatorilor să salveze secțiuni prestabilite ale paginilor web. Vom vorbi mai pe larg desre această facilitate într-un articol viitor.

  2. Un articol bine documentat despre aspectele care îl face pe IE9 să fie un adevărat competitor al lui Firefox 3.7. este acesta de pe Softpedia.

  3. Da, adevărat, IE9 nu va rula pe Windows XP. Chiar și versiunea beta a lui IE9 va afișa mesaje de eroare pentru cei care vor încerca să-l ruleze pe alte sisteme de operare în afară de Vista SP2 si Windows 7. Ca să nu mai spun că IE9 nu e compatibil nici pe alte sisteme de operare non-Windows. Motivul se pare că este acela că IE9 folosește interfața Direct2D pentru DirectX atunci când face rendering la imagini și utilizează accelerarea grafică. Direct2D a fost adăugat odată cu Windows 7 și, mai târziu adăugat și lui Vista prin SP2.

  4. E clar atunci, va pierde o multime de utilizatori, din aia putini pe care ii mai iau.

    E chiar jenant IE8, si nu cred ca 9-le va aduce imbunatatiri iesite din comun, care sa ma determine sa renunt la Firefox sau la Chrome.
    .-= Marius Moga a scris ultimul articol: Sportul românesc, față în față cu viitorul =-.

  5. Desigur că va pierde, dacă nu deja a pierdut foarte mulți utilizatori. Motivele sunt multe și vechi. Deoarece Microsoft vrea să facă un browser stabil, funcționabil și securizat în procent de 100% înainte de a-l lansa. Ceea ce este clar în detrimentul lor. Față de celelalte browsere, Microsoft e încet la capitolul web browser. Versiuni noi din 2 în 2 ani, updaturi inexistente, la fel și cu îmbunătățirile. Iar politica de a nu lansa platforma IE9 utilizatorilor pentru ca aceștia să o modeleze după nevoile ai este evident un dezavantaj.

    Personal ador Firefox pentru că e puternic, rapid și foarte personalizabil. Updaturi există, versiunile noi apar intr-un ritm de 1 an, add-ons la discreție ș.a.m.d. Ce-mi poate oferi IE9? Sau măcar IE8 existent? Nu mă convinge vreo opțiune nouă sau vreo viteză de rulare mai mare dacă nu îl am acum. Și nici nu știu când mai exact. În 2011? Sau mai sigur în 2012.


Spune si tu parerea...