Google SketchUp

Recent am facut si eu cunoștința cu acest program. Pe cât de simplu poti sa faci o cladire 3D, pe atat de complexe sunt optiunile pe care le ai pentru a desena 3D.

SketchUp-ul lucreaza înpreuna daca pot sa zic asa cu internetul, și nu pentru ca nu functioneaza fara internet dar daca vrei sa faci cladirea în care locuiesti tu, si vrei sa o plasezi pe Google Earth, acesta din urma functioneaza doar cu internetul la îndemana. E foarte tare ca nu te opresti doar la cladire, ci poti foarte bine sa iti pozezi si masina din toate unghiurile, sau cațelul din fata casei si le poti pozitiona in desenul tau 3D.

S-au poti descarca diferite modele de pe internet și să le modifici dupa preferintele tale,  totodată, se pot crea o serie de modele pe baza celor deja existente. Foarte interesant de lucrat în acest program și nu cred ca îti ia mai mult de 30 min sa te obișnuiești cu el, cel putin cu notiunile de baza.

Daca te gandesti totuși sa plasezi locuinta ta pe Google Earth, aceasta aplicatie nu permite  publicarea reclamelor, iar  publicarea se face doar prin autentificare în contul personal Google, iar modelul nu trebuie să depăşească 10 MB. Mai mult decat atât sa nu va imaginati ca faceti o poză casei, o introduceti în program și gata casa, e 3D. Va fi necesar sa parcurgi sau sa creezi tu cel putin jumatate din procesul de ,,construire,,.

Deci sa ne renovăm casele și sa le plasăm pe Google Earth, și să vedeti ce frumos o sa arate pamântul nostru. 

Spune si tu parerea...