miercuri , 4 martie 2015
Navigare: Home » Programe PC - Programe calculator » Sisteme de operare » Cum va arata Windows 8?

Cum va arata Windows 8?

Au apărut de ceva timp chiar și situri care scriu despre viitorul sistem de operare ce va fi numit probabil Windows 8. Am citit câteva articole despre el și am înțeles că mai tot ce circulă pe internet sunt doar păreri și zvonuri. Totuși se merită să  amintim câteva idei care probabil că vor fi luate în considerare de Microsoft.

Dar mai întâi să amintesc de știrea făcută pe Mobile-news.ro privind lansarea lui Windows 8: lansarea va fi fix la trei ani de la lansarea lui Windows 7, adică peste doi ani. Ce se presupune că va fi nou în acest nou sistem de operare la care Microsoft lucrează cu o altă echipă, separat de lucrările ce au avut loc la Wndows 7? În primul rând se crede că Windows 8 va lucra pe 128 biți și aceasta dacă implementarea va fi finalizată în timpul rămas. Dacă nu, compatibilitatea pe 128 biți va fi inclusă pentru Windows 9. Oricum, este foarte posibil ca Windows 7 să fie ultimul sistem de operare Microsoft pe 32 biți, iar următoarele versiuni să fie pe 64 și 128 biți.

Desigur că Microsoft și-a pus întrebarea: ce îi va determina pe utilizatorii de azi ai lui Windows 7 să aleagă Windows 8? Trebuie să fie vorba de schimbări serioase și care merită mutarea. Windows 7 este acum pe val. Cu ce va veni nou Windows 8? În mod sigur va fi schimbat și aspectul, pentru că Microsoft vrea să introducă în Windows 8 puternica tehnologie VMS care va permite rularea simultană a mai multor sisteme de operare (precum XP, Vista, Win7 și Win8). VMS, sau Virtual Machine Software, poate fi explicat pe scurt ca fiind un computer înăuntrul unui computer. Însă progresul rapid al platformelor hardware și a tehnologiilor implementate dezvăluie o lacună a progresului software: acestea nu pot ține pasul. Pentru a rescrie un întreg program pentru a fi compatibil cu 64 biți și apoi cu 128 biți sunt necesare fonduri financiare. Iar programatorii nu au dorința de a le reface atât timp cât funcționează și nu dau erori. Deci, chiar dacă vom avea putere de procesare mai mare, nu se va beneficia de avantaje dacă se va rula software inferior codat.

Deocamdată așteptăm și alte vești mai sigure despre viitorul OS de la Microsoft. Dacă știți ceva, nu ezitați să scrieți în acest post.

Lasa un comentariu...

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Despre Stefan

Scroll To Top