Cum intretii imprimanta?

Progresul tehnologic pe care societatea in care traim la inregistrat a facut ca unele dispozitive sa se regaseasca din ce in ce mai des in casele noastre. Imprimanta este unul din aceste dispozitive. Indiferent ca sunt utilizate in scop personal ori profesional, sistemul de printare face parte din viata noastra la fel ca si laptop-ul ori telefonul mobil inteligent. Orice obiect achizitionat are o anumita durata de utilizare, durata care mai poate fi prelungita ori micsorata prin modul in care respectivul obiect este utilizat. Imprimanta nu face rabat de la acest principiu. Avand in vedere acest lucru am decis ca in cadrul acestui articol sa ofer cateva sfaturi care daca sunt respectate vor prelungi durata de utilizare a sistemului de printare.

La fel ca in cazul multor obiecte praful reprezinta un element nociv si pentru imprimanta ta. In cazul in care praful se depune in interiorul imprimantei ingreuneaza modul de functionare al acesteia. Pentru ca acest lucru sa nu se intample se recomanda stergerea zilnica a prafului depus pe exteriorul imprimantei precum si inchiderea zonelor prin care praful ar putea patrunde in interiorul imprimantei.

In cazul sistemelor de printare utilizate in scop comercial o atentie deosebita trebuie acordata locului in care acesta este amplasat. Avand in vedere ca este utilizat o buna parte din zi, acesta are tendinta de a se incalzi motiv pentru care trebuie amplasat intr-un loc cu o buna circulatie a aerului.

Chiar daca pare un sfat ciudat, pentru o buna functionare a imprimante se recomanda utilizarea foilor de buna calitate. Care este logica acestui sfat? In componenta foilor de slaba calitate se pot regasi anumite deseuri care pot afecta buna functionare a dispozitivului.

Pentru a evita deteriorarea sistemului de printare periodic acesta trebuie curatat de urmele de toner. In cazul in care nu acorzi prea mare importanta acestui sfat vei fi nevoit sa apelezi la un service pentru sisteme de printare.

In cazul in care sistemul de printare pe care il ai este supus unui volum mare de lucru atunci consumabilele din interiorul acestuia trebuie schimbate mai des decat in mod obisnuit. Daca te afli in aceasta situatie insa nu mai doresti sa investesti bani in actualul sistem de printare recomand achizitionarea unui sistem de printare reconditionat.

Spune si tu parerea...