În prezent site-urile de anunțuri sunt una dintre cele mai căutate de pe internet. Fie că este vorba despre anunțuri imobiliare, anunțuri auto sau anunțuri cu privire la orice alt aspect, site-urile de anunțuri sunt foarte căutate. De fapt în prezent cuvântul anunțuri, conform Google AdWords, are peste 1.500.000 de căutări pe lună și aici nu vorbim și despre căutările compuse din cuvântul anunțuri și alt cuvânt.

Dar care sunt cele mai bune site-uri de anunțuri din România?

Pe parcursul acestui articol voi încerca să discutăm despre câteva site-uri de anunțuri gratuite dar și plătite. Voi prezenta pe scurt câteva date despre acel site. Vă invit să urmăriți următoarea listă de anunțuri gratis și plătite. Pentru început vom începe cu cele mai bune saituri gratuite de anunțuri.

anunturi.rou.ro

Un site simplu dar eficient.  Site-ul este organizat pe orașe, astfel încât persoana poate găsi anunțurile cele mai relevante. Înregistrarea unui anunț este gratuită.

tocmai.ro

Acest site, printre puținele din România probabil că l-ați văzut sau ați auzit despre el televizor. De fapt Moga făcea reclamă la tocmai.ro. Site-ul se laudă că este cel mai mare site de anunțuri din România, cu 10,6 milioane in vizitele în februarie 2013 conform sati.ro (o laudă care este adevărată conform acestor date). Poți vinde sau cumpăra având posibilitatea să dai anunțuri gratuite direct pe site. Poți, dacă dorești, să pui anunțul tău ca fiind anunț promovat. Această opțiune costă fie doi euro sau șase euro. Plata se poate face prin SMS.

Publi24. Ro

Acest site pot spune că este unul care are foarte multe anunțuri adăugate în fiecare săptămână. În prezent baza lor de date este de 202 .246 de anunțuri și printre care 23.000 de anunțuri au fost adăugate săptămâna aceasta. Situl are posibilitatea de a adăuga anunțuri auto, imobiliare, electronice, locuri de muncă, animale, casă și grădină, matrimoniale, timp liber și sport, etc.

Așadar ai o gamă foarte largă de categorii pentru a adăuga anunțul tău. Deasemenea poți adăuga pe acest site anunțuri gratuite sau pot să optezi pentru o variantă plătita. Astfel vei putea opta pentru varianta de cinci euro + TVA, șapte euro plus TVA sau nouă euro + TVA. Fiecare dintre aceste variante au diferite beneficii care nu pot interesa mai mult. Plata de se face prin SMS.

Anunturi.apropo.ro

De asemenea un site important de anunțuri este cel de la portalul apropo. ro. Acest portal de anunțuri are foarte multe categorii, aceste categorii fiind afaceri, animale, antichități și artă, auto și moto, bijuterii, cărți, etc. Site-ul este bine făcut și permite utilizatorilor să găsească rapid anunțurile importante.

Anunturi. ro

Un site făcut de Netbridge Services, destul de bun cu posibilitatea de a găsi ușor informațiile. Site-ul are un design foarte plăcut  dar  seamănă cam mult cu publi24. ro. Mi-a plăcut foarte mult la acest sitw secțiunea de adăugare anunț.  Secțiunea de adaugă anunțuri se remarcă prin simplitate dar și prin faptul că poți adăuga un anunț instant fără să ai un cont la ei.  Deasemenea si acest site este bine structurat, are multe categorii, și poți foarte ușor să ajungi la categoria care te interesează. Adăugarea unui anunț se face pentru maxim 100 de zile. Poți să poziționez anunțul pe o anumită stradă sau pe o hartă, ceea ce este foarte bine, si ai posibilitatea să adaugo destul de multe poze, astfel încât anunțul tău să fie cât mai atrăgător.

mercador.ro

Acesta este un site despre care am aflat atunci când mă documentam pentru acest articol. Personal nu am auzit niciodată despre acest site dar din ceea ce am văzut am observat că este unul foarte bun și cu multe anunțuri online.

Mi-a plăcut foarte mult de asemenea și la acest site opțiunea de a adaugă un anunț nou. Acestă opțiune se găsește în prima pagină și cu doar un click ajungi la formularul de adăugare anunț.  Aici poți să selectezi categoria, titlu, descrierea și de asemenea pozele. Sunt importante și datele de contact, poți lăsa chiar și id-ul de Yahoo Messenger sau de Skype. Deasemenea pe prima vedem cele 12 categorii principale ale siteului: auto, moto și ambarcațiuni, imobiliare virgule cronice și electrocasnice, locuri de muncă, modă și frumusețe, casă și grădină, sănătate și educație, mama și copilul, servicii colaboratori și afaceri, ochiuri, animale de companie și domestice și secțiunea diverse.

Situl este foarte ușor  folosit. Fiecare secțiune are diferite filtre care te pot ajuta să găsești datele mai ușor. De asemenea este interesant faptul că atunci când intri pe site la o anumită secțiune opțiunea alege județ iți arată județul tău ceea ce înseamnă că folosește localizarea ta și îți oferă date care sunt importante pentru tine.  Secțiune auto a site-ul are aproape 85000 de mașini second-hand, ceea ce-i foarte bine și practic are o bază de date foarte puternica.

Anunturi.biz

Cu toate că acest site are un trafic foarte mare totuși calitatea lui în comparație cu celelalte site-uri este cu mult inferioară. În primul rând site-ul este plin de reclame, ceea ce va face ca navigarea pe el să fie mai aiurea.  Site-ul are  multe categorii și am observat că se postează destul de des anunțuri pe acest site. Cu toate acestea sincer vă recomand unul dintre site-urile de mai sus și nu acesta deoarece are un design foarte aiurea.

Vă mulțumesc pentru atenție și sper ca acest articol să vă fie de folos.

Spune si tu parerea...