Cei mai importanti factori in SEO

Atunci cand vine vorba despre SEO multe persoane isi dau cu parerea despre ce este bine si ce nu. Eu unul personal consider ca urmatorii factori sunt printre cei mai importanti:

1. Continutul si utilizatorii sunt cei mai importanti

Poti sa ai un site cat de bine pus la punct dar daca nu ai continut de calitate atunci probabil ca nu vei avea nici vizitatori. Contintul este cel mai important paramentru pentru Google si daca doresti sa ai un site vizitat atunci incearca sa aduci continut de calitate tot timpul.

2. Optimizeaza structura interna de linkuri

Este adevarat ca linkurile din afara site-ului sunt foarte importante dar la fel de importante sunt si linkurile interne. Incearca sa realizezi o structura interna foarte bine pusa la punct. De exemplu ai mare grija la ce categorii si subcategorii vei avea pe site. Verifica linkurile moarte! Foloseste tagul nofollow.

3. Fii atent la cuvintele care sunt in motoarele de cautare

Ideia este nu sa incerci sa faci SPAM si sa fii cat mai bine pozitionat pentru foarte multe cuvinte cheie ci fii atent daca continutul e de calitate. Sa presupunem ca ai un cuvant pentru care utilizatorii ajung pe o pagina pe site dar bouce rate-ul este de 95% pentru aceea pagina. Ai grija sa vezi daca chiar continutul e relevant. Fa in asa fel incat continutul sa fie de fapt ce are nevoie cineva.

4. Fii activ pe retelele sociale

Ce pot spune mai mult decat subtitlul acesta? Incearca  sa iti promovezi brandul pe retelele sociale.

5. Incearca sa obtii linkuri de calitate

Incearca sa obtii linkuri de calitate spre site-ul tau. Cu cat un site va fi mai relevant pentru domeniul tau de activitate cu atat linkul lui va fi mai puternic in Google. Incearca sa obtii linkuri de la site-uri de calitate.

Spune si tu parerea...