Care sunt cele mai bune invelitori pentru acoperisul unei cabane?

Acoperisul reprezinta acel element architectural vizibil de la distanta si care poate adauga, pe langa rolul functional, si o estetica deosebita intregii constructii. Modelul de acoperis potrivit se alege in functie de cativa factori, printre care si clima zonei. De pilda, in regiunile cu precipitatii frecvente sub forma de ploi, din peisaj fac parte casele cu acoperisuri cu pante abrupte (faciliteaza scurgerea apei pluviale), in vreme ce acoperisurile plate se integreaza frecvent in acele zone cu soare puternic, care favorizeaza si amplasarea de panouri solare.

Neindoielnic, necesitatii de a opta pentru acoperisul care se preteaza cel mai bine la climat, i se alatura si importanta folosirii unor materiale de constructie de buna calitate, cat si a existentei unui plan bine intocmit. Totodata, oricine doreste sa construiasca un nou acoperis ori sa il renoveze pe cel vechi, trebuie sa caute montatori profesionisti si nicidecum sa apeleze la “meseriasi” neautorizati si fara experienta, prevenind astfel crearea de pagube banesti si daune legate de o rezistenta slaba la intemperii, infiltratii etc.

Cabanele sunt casele mai mici in general de la munte care servesc drept adaposturi pentru turisti si vanatori. Daca va surade ideea de a va petrece timpul liber impreuna cu familia sau grupul de prieteni in munti, cazandu-va la cabana, iarna sau vara, trebuie sa stiti ca o asemenea constructie are nevoie de un acoperis cat mai durabil, deoarece este expusa la vanturi puternice, furtuni, ninsoare etc. Cabanele mai vechi au de obicei o fundatie clasica din piatra, insa acum se pot construi foarte economic cabane pe piloni, stalpi din beton preferabil la in jur de 2 metri de sol, din busteni impletiti, cu mai putine materiale. In ultimul caz, se impune sa va ganditi foarte bine inainte la cum proiectati accesul sau la alte detalii ca de pilda cat de lata faceti scara care va permite sa ajungeti confortabil pe terasa cabanei.

Firma noastra este specializata in lucrari de montaj tabla si tigla de cea mai buna calitate, cu transport gratuit al produselor oriunde in tara. Fie ca optati pentru tigla metalica mata sau lucioasa ce dispune de o durata de viata de 50 de ani sau pentru rulouri de tabla produse de otelaria Arcelor Mittal din Polonia, livrarea materialelor alese se efectueaza in termen de maxim trei zile, fapt ce va poate avantaja atunci cand aveti un program gata stabilit al lucrarilor destinate executiei acoperisului. Invelitorile din tigla sunt potrivite nu doar pentru cabane, ci si pentru o multitudine de alte tipuri de cladiri; ele se disting prin longevitate si rezistenta foarte buna la conditii meteo extreme, asadar constituie o alegere foarte practica si avantajoasa din punct de vedere financiar, deoarece necesita minime masuri de intretinere, se instaleaza cu usurinta si ofera o buna izolatie, completand in acelasi timp si estetica spatiului construit.

Spune si tu parerea...