Cand nu ai ce face

Recent nu aveam treaba si am zis sa mai intru pe un site pe altul. Am dat de un site care are multe informatii utile dar despre care nu voi vorbi ca si adresa ci il voi numi site-ul X.

Am vizitat cateva pagini! Totul bine si frumos! Insa nu stiu ce imi vine mie in minte sa apas pe butonul View Source si….. dintr-o data un cod ciudat. Codul HTML era normal dar datele de pe site erau criptate(sau mai bine zis anumite date nu tot site-ul). Asa dintr-o data am avut dorinta de a sparge codul. Am inceput sa investighez problema si mintea mea de hackarel:) (nu am spart niciodata site-uri asa ca rog FBI-ul sa nu ma ia in evidenta) a vazut un cod care l-a recunoscut.

Am luat codul, l-am bagat in PHP si spre surprinderea mea algoritmul functiona.

Nu am verificat codul javascrit al site-ului dar sunt sigur ca daca as fi stat cateva minute sau de ce nu poate mai mult mi-as fi dat seama de algoritm. Nu este posibil sa ai un site critat pe care cineva sa nu il poata copia deoarece odata cu criptarea trebuie sa oferi si solutia de decriptare pentru browser.

De ce sa te chinui sa faci un algoritm care poate fi descoperit in 5 minute? Dar daca eu avea dezactivat codul javascript? Nu inteleg ce va complicati sa nu vi se copie continutul. Tot ce e pe internet poate fi copiat fie ca are acordul vostru sau nu.

Atentie: Acest articol nu spune ca e corect sa copii ceva si sa nu tii cont de drepturile de autor doar ca nu inteleg ce sens are o codare care poate fi sparta foarte simplu.

Poate cineva sa ma ilumineze?

 

Niciun comentariu

  1. Pentru ca cei ce copie in mare parte sunt pusti care pun pe bloguri continutul la care un om munceste si 1 ora!
    cine se descurca sa-i fie de bine!

Spune si tu parerea...