Camera Video M23 BenQ

De curand mi-am cumparat si eu o astfel de camera digitala de filmat si momentan sunt multumit.

Costa in jur de 500 de lei, si este potrivita pentru filmat pe timp de noapte. Si asta pentru ca are 2 LED-uri incorporate si functia de filmat pe timp de noapte .

Modul de  noapte este proiectat pentru a seta automat setarile corecte  in situatiile de lumina slaba, si ajutata de led-uri care lumineaza obiecte pana la 1 m, reusesti sa filmezi destul de clar noaptea.

Are si  Slot Dual pentru card SD, deci nu trebuie sa iti faci griji pentru memorie. De fapt are 2 slot-uri pt card unul pentru SD, si unul pentru micro SD deci poti lua cardul de pe telefon daca ai ramas fara memorie (la card ma refer). Iar când se termina unul se trece automat pe celalalt card.

Optiunea  Touch exposure iti permite pur si simplu sa apesi pe ecranul tactil scena care are nevoie de adaptare si camera se va seta la nivelul automat. Filmeaza Full HD chiar si FHD daca vrei rezolutie mai mare, doar ca pe un card memorie de 8 GB gol poti filma doar 2 ore si ceva. Dar nu e nevoie, parerea mea. Face si poze rezolutie 16 mp, dar fara sa iti tremure mana, caci altfel iti iese imaginea cam imprastiata.

O singura nemultumire am, dar nu neaparat legat de camera. Cam am probleme la redatul fisierelor video filmate cu camera M23, pe computer. Abia reusesc sa vad ceva cu VLC-media, ca celelalte programe nu redau sonorul deloc, iar video intrerupt. Dar lucrez la rezolvarea problemei. Oricum recomand aceasta camera, mai ales daca nu esti profesionist si nu ai asteptari prea mari de la ea, caci altfel vei fi dezamagit. La pretul ei, isi face treaba foarte bine.

Intre timp mi-am mai amintit o nemultumire: butonul care dai start video/foto e cam greu acesibil, mai ales ca mana ta este introdusa in acea  bareta. Trebuie sa ai degetul mare mai lung decat trebuie ca sa apesi be butonul de pornire cu mana care ar trebui sa faci asta. La facut poze este cel mai stanjenitor, pentruca trebuie sa folosesti mana stanga, si iti iese poza tremurata. Dar probabil ma voi invata cu aceste mici defecte.

Spor la shoping…

8 comentarii

  1. salut ! am citit ce ai postat despre aceasta camera intrucat doresc sa achizitionez si eu una la fel. si as vrea pe cat posibil sa imi dai si mie anumite detalii despre functia de detectie la miscare si anume
    – distanta maxima la care activeaza acest senzor de prezenta
    – cat timp apreciezi ca se poate filma pe aceasta functie cu bateria standard
    – cum ai rezolvat problema cu sunetul
    – alte probleme intampinate pe parcurs

    multumesc mult

  2. Salut Manuela. Am văzut personal camera video despre care vorbește autorul articolului aici și am văzut și filmele făcute cu ea. Poți să urmărești chiar filmele încărcate pe youtube de Ionuț https://www.youtube.com/user/ionutarnautu05.

    Mă gândesc că poate ai închis din greșeală microfonul sau nivelul e la minim. Încearcă să găsești setările pentru microfon (sau poate cele pentru audio la redare e pe minim). Trebuie să funcționeze, nu se poate.

  3. Sau poate fi vorba de redarea incorectă a fișierelor video făcute de player-ele obișnuite. Despre asta amintea și Ionuț în articol. De aceea, am să-l contactez pe autor și-l voi ruga să ne spună el ce se poate face pentru a fi redate cu sonor corect.

  4. Salut. Vad ca toata lumea are dreptate. Dar daca vrem o camera care sa ne satisfaca toate „placerile” trebuie sa mai puneti inca 500 lei si poate ca nu veti mai avea probleme cu redatul. Este adevarat ca sunt ceva probleme la redarea inregistrarilor video, insa trebuie sa ai un calculator cat de cat bun cu un procesor bunut, mai ales daca filmezi HD sau FULL HD. Si eu am intampinat astfel de probleme dar folosesc VLC, si reda foarte bine si un program interesant XBMC. merita sa il incerci. Va spun eu suporta multe formate. uite unj clip filmat de un neprofesionist ce sunt si cu o camera de care discutam.https://www.youtube.com/watch?v=cNFIuPYhyjA&feature=plcp

  5. Redatul sonorului pe majoritatea playerelor ramane un mister. Dar ce te impiedica sa descarci Playerele de care vorbeam?

  6. EU AM ACHIZITIONAT ACEASTA CAMERA..sunt dezamagit de calitatea imaginilor ..numai fhd si hd nu sunt…sunet are depinde de ce codecuri audio ai instalate sau poti converti cu un programel ceva din .mov in ce doresti…o alta problema ar fi ca ….nici in ziua de azi nu am aflat cum sa fac sa-mi apara ora si data pe ecran…in general este foarte subtire ca si „camera fhd sau hd” dar datorita pretului…eu achizitonat-o second hand dar foarte putin folosita..nu ma deranjat fiind o camera digitala fara parti mecanice…precizez ca am camere video de 20 -25 de ani si mi-au trecut cam 7-8 camere prim mana…cred ca o sa o revand la 250-260 de ron ca nu prea ma convins…cada e cineva interesat….scdetm@yahoo.es

Spune si tu parerea...