duminică , 29 martie 2015
Navigare: Home » Diverse » Arta frumosului suprins prin tehnici de quilling – Mircea Striblea

Arta frumosului suprins prin tehnici de quilling – Mircea Striblea

Pe scurt despre arta Origami și Quilling

Origami este arta tradițională japoneză ce folosește hârtia ca materie primă. Rezultatele sunt extrem de surprinzătoare, din hârtia obișnuită colorată putând fi obținute adevărate sculpturi din hârtie îndoită. Deși numărul de piese de bază este mic, totuși acestea se pot combina pentru a forma o varietate de desene și forme.

Quilling este o artă asemănătoare cu Origami, cu deosebirea că aceasta folosește mai multe piese de hârtie ce sunt modelate în așa fel încât pot forma desene decorative. Multe aranjamente de acest gen sunt găsite pe birouri, vitrine, ca insigne, epoleți sau etichete-blazon pe diverse produse de calitate. Unele piese sunt special concepute pentru quilling având suprafețe încastrate, astfel aranjamentele făcute din hârtie pot fi combinate cu tehnicile de broderie și pictură.

Astăzi Origami și Quilling sunt tehnici artisitice la îndemâna tuturor. Pentru că acestea presupun costuri reduse în raport cu celelalte metode de a realiza obiecte de artă, mulți apelează la ele pentru a se exprima și a surprinde frumosul. Aceste tehnici pot fi foarte utile pentru a realiza invitații de nuntă originale, felicitări, pagini de albume și chiar cutii.

Exemple de quilling și origami

Poate vă întrebați de ce am abordat acest subiect. Sincer, nu știam de existența acestor tehnici la nivel de artă. Știam că există metode ingenioase de a modela hârtia și de a obține anumite forme și piese 2D sau chiar 3D. Am fost frumos suprins să văd pe pagina Facebook a unui prieten al meu piese de arta în Quilling. La început, când am văzut o piesă, mi-a plăcut mult dar nu am realizat prea multe despre arta aceasta. Zilele treceau și pe pagina sa de Facebook apăreau tot alte piese noi care arătau superb. Am căutat în albumele lui foto și am găsit albumul foto cu realizările sale în quilling. Așa că m-am hotărât să-l întreb câteva lucruri despre această pasiune a sa și să vă arăt ce a realizat el cu Quilling.

Interviu scurt cu Mircea Striblea, prietenul meu pasionat de Quilling, Origami și alte tehnici asemănătoare.

C.Ștefan Cum ai aflat de tehnica origami?

S.Mircea Întamplator  – Narcis trebuia să facă o lebada simplă origami, am căutat pe net unde am găsit și tehnica origami 3D dar și quiling.

C.Ștefan Ce presupune să știi, și ce materiale sunt necesare pentru a face piese de tip origami?

S.Mircea Să știi înseamnă să fii atent cum sunt făcute unele piese dar si să improvizezi, să ai un spirit creativ. Este necesară hârtie colorată, carton, cuter, riglă, creion, lipici, cam astea.

C.Ștefan Cum te organizezi pentru a executa un origami sau o piesă quiling? Cu ce începi, și ce pași urmezi?

S.Mircea Îmi pregătesc hârtia pentru mai multe piese (o tai la dimensiune). Îmi place să încerc tot lucruri noi, diferite combinații, uneori ce-mi trece prin minte. Tot timpul încep cum s-ar zice de la A, niciodată de la jumătate.

C.Ștefan De unde faci rost de informații și modele pentru origami?

S.Mircea Multe le-am găsit pe internet, dar nu-mi place să le copii în detaliu, de aceea am combinat diverse lucruri și chiar am facut creații personale.

C.Ștefan De ce îți place arta aceasta?

S.Mircea Mă bine dispune, tendința mea este de a face lucruri mărunte de artă. De exemplu îmi place și să pictez, am facut si 2 goblenuri. Tot ce văd și cred că pot face și totodată nu este costisitor încerc să execut din hârtie folosind tehnici origami și quilling.

Mai jos vă ofer sprea a admira câteva dintre piesele realizate de Mircea. Întreaga sa lucrare se găsește într-un album personal de pe pagina sa de Facebook (în curând vom realiza și o pagină gen FanPage pentru a afișa toate lucrările sale). Cum vi se par lucrările făcute cu aceste tehnici?

Vrei camasi dama sau accesorii femei? Incearca accesorii pentru femei si camasi dama Laredoute.

Lasa un comentariu...

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Despre Stefan

Scroll To Top