Apple cumpara panouri OLED in valoare de 9 miliarde de euro de la Samsung

Imagine concept a lui iphone 8

Mai multe rapoarte sugereaza faptul ca Apple si Samsung ar fi incheiat un contract de doi ani in valoare de 9 miliarde de dolari pentru productia si furnizarea de display-uri OLED. Surse mass-media de incredere precum Chosun Biz, ET News, si DigiTimes spun ca, conform contractului, Samsung ar trebuii sa furnizeze intre 70 si 92 de milioane de panouri OLED catre Apple numai in 2017.

Asa cum probabil stiti, gigantul din Cupertino a ales compania rivala Samsung pentru ai furniza ecranele OLED care vor fi gasite pe mult asteptatul model aniversar, Iphone 10. Se pare ca Samsung ar investii 9 miliarde de dolari pentru a extinde productia de panouri OLED in urma unei comenzi a 70 de milioane de ecrane curbate venita tot de la Apple.

Daca aceste cifre sunt reale, atunci inseamna ca aproximativ 40% din iphone-urile livrate pe tot parcursul anului 2017 vor venii cu ecrane OLED, avand in vedere ca Tim Cook & Co. au livrat pana in prezent 200 de milioane de telefoane pe an. Se asteapta ca Apple sa rupa toate recordurile de vanzari cu noile sale smartphone-uri, ba mai mult, anumiti analisti speculeaza cum ca producatorul american va vinde aproximativ 100 de milioane de unitati din noile sale modele intre luna septembrie si sfarsitul anului calendaristic.

Spune si tu parerea...