Acum cativa ani aveam un un telefon care nu avea decat o functie amarata de MP3 sau radio. Telefoanele cu camera foto sau sistem de operare erau oricum peste puterea financiara a acelor vremuri. Insa timpurile s-au schimbat si cum gasesti telefoane ieftine si bune peste tot. Asa ca am ajuns in situatia sa am 3 telefoane mobile cu doua abonamente Orange si o cartela Cosmote. E un adevarat chin sa porti toate telefoanele la tine de aceea de obicei iau unul singur cu mine. In ultima perioada am inceput sa ma intereseze telefoanele dual SIM deoarece iti ofera posibilitatea sa iei cu tine practic doua cartele intr-un singur telefon. Azi am aflat de lansarea unui nou telefon dual SIM chiar de o companie din Romania: Allview P4 AllDro.

De ce este asa de  deosebit acest telefon?

In primul rand smartphone Dual Sim cu ecran Super AMOLED din Europa, asa ca noi, romanii, avem cu ce ne mandri. Diagonala ecranului lui Allview P4 este de 4.3 inci.

Ecranul are 16.000.000 de culori si o rezolutie de 480 * 800 px (240dpi). Ceea ce pentru mine ar fi ok.

Telefonul vine instalat cu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, sistemul de operare de la Google care isi face foarte bine treaba, procesor Cortex A9 de 1 GHz, memorie interna de 4 GB si o camera foto  de MP cu autofocus model OV8830, apreciata in top 10 camere de pe piata.

Pe mine ma impresioneaza faptul ca Allview a acordat o atentie deosebita camerei foto, o componenta care a devenit un factor de decizie important atunci cand alegem un telefon. Telefonul are o camera foto care foloseste un mecanismul de fotografiere HDR (High Dynamic Range), care reprezinta cu acuratete diversitatea de culori dintr-un cadru in care apar si umbre si raze de soare, redand fidel diferentele mari de luminozitate existente in natura. In realizarea fotografiilor, camera de 8 MP are functii precum: Smile Detection, Face Detection, Panoramic, Led Flash s.a. care, prin setarile prestabilite, contribuie la obtinerea unor fotografii de o calitate ridicata.

Imi place si faptul ca Allview au folosit ca sistem de operare de baza Android ICS 4.0. Deja folosesc acest sistem de operare pe un alt telefon si sunt super multumit de el.  Optiunile de widgeturi, designul finut si animatiile acestui sistem de operare iti vor rapi ochii.

Si din punct de vedere al designului si al marimii, telefonul arata foarte bine.P4 AllDro are o grosime de doar 9,8 mm si o greutate de 118 grame si este extrem de usor de tinut in mana si de manevrat datorita ecranului multitouchscreen de 4,3 inch.

Toate sunt bune si frumoase la acest telefon dar sincer ceea ce pe mine m-ar determina sa il cumpar este optiunea de Dual SIM interactiv.

Prin setarile SIM Management, P4 AllDro aduce optiuni utile care te ajuta sa stii mereu din ce retea vorbesti, trimiti mesaje sau accesezi internetul. Poti seta o culoare pentru fiecare cartela SIM in parte si astfel poti identifica mai usor cartela folosita pentru fiecare actiune desfasurata. Mai mult, cu P4 AllDro poti alege de pe ce cartela accesezi internetul si poti sta linistit pe net deoarece dispozitivul ofera un control sporit al traficului de date prin reprezentari grafice ale consumului pentru fiecare SIM si aplicatie folosita in parte.

Acest telefon vine cu pretul de 1299 RON la liber, si eu zic ca este un pret rezonabil. In continuare va prezint o scurta galerie foto cu acest telefon:

Spune si tu parerea...