Actualizare pentru programul Curățenie 2.0 – versiunea celibatar

Odată cu trecerea timpului orice program care se respectă trece la o versiune superioară, una care să conțină mai multe opțiuni, o mai bună integrare cu serviciile adiacente, o interfață mai frumoasă și mai bine lucrată. Astăzi voi vorbi despre programul Curățenie 2.0 – versiunea celibatar. Pentru versiunea Curățenie 2.0 profesional căsătorit se adaugă încă o verighetă și o taxă modică de câteva sute de lei pe lună în funcție de posibilități și necesități. Voi încerca să discut despre fiecare punct în parte.

Glumesc! Am vorbit deja despre curățenie matematică:) așa că este de ajuns un articol enigmatic despre acest subiect

Ca și celibatar înveți să te descurci cum poți. La început înveți să calci hainele, să faci curățenie la nivel de începător și să pui lucrurile cum trebuie în casă. De multe ori dai greș dar fiecare greșeală e un pas înainte. Uneori se mai întâmplă din greșeală să bei o gură de clor pentru că nu ai fost atent unde l-ai pus. Alteori pui atâta detergent încât faci toată podeaua spumă:)

Cu toate acestea după o perioadă reușești să ajungi să știi ce ai de făcut când faci curățenie. Pot spune, la fel ca în titlu, că treci la versiunea Curățenie 2.0.

Cum știi când ai trecut la curățenie 2.0?

  • Când știi fiecare produs unde trebuie folosit și cum trebuie folosit.  de exemplu eu folosesc produsele Farmec pentru curățarea băi și bucătăriei.  Înainte stăteam mult timp pentru a spăla aragazul deoarece atunci când fac mâncare îl murdăresc tot. Am învățat că dacă folosesc produse ca Triumf pentru aragaz munca merge mult mai ușor și mai rapid.
  • Organizează munca astfel încât să nu pierzi timpul! De exemplu eu unul îmi organizez timpul în funcție de am ce făcut. Aș putea să mă apuc să spală vasele sau să curăț chiuveta și apoi să dau cu Triumf pe aragaz, să aștept și să curăț aragazul. Această variantă este buna dar costisitoare de timp. Prima dată dau cu Triumf aragazul apoi spăl vasele. Până am spălat vasele numai bine aragazul e bun de spălat.
  • Protejează-te! Aveam obiceiul să folosesc produse puternice fără mănuși sau fără protecție…. Neee….. nu fă așa ceva niciodată
  • Faptul de a face curățenie nu înseamnă să freci și să tragi de tine de cazi jos de oboseală. Trebuie doar să ai produsul potrivit.
  • Nu cumpăra orice produs ieftin! Ieftin nu înseamnă neapărat bun cum nici scump nu înseamnă bun. Nu trebuie să te lăcomești la bani și să dai pentru câțiva litri de substanță un preț mic deoarece cu siguranță nu va avea concentrația potrivită și va trebui să muncești mai mult. Testează mai multe produse, atât mai scumpe cât și mai ieftine. Încearcă și produse noi, de exemplu cele de la firma Farmec, și vezi care te ajută să faci treaba repede și bine.
  • Învață să păstrezi curățenia. Pentru a face curățenie mai puternic o dată sau de două ori pe săptămână nu trebuie să petreci mult timp dacă păstrezi curățenia.

Acestea sunt câteva lucruri care le-am învățat pe parcursul timpului. Voi ce alte sfaturi cu privire la curățenie mai puteți spune?

2 comentarii

  1. Inedita forma pe care ai ales-o pentru acest articol, mi-a placut foarte mult! Cred ca o sa mai vin pe aici…mai invat despre ultimele programe, ma mai si amuz…deci am numai de castigat! M-ai Farmec-at!

Spune si tu parerea...