vineri , 27 martie 2015
Navigare: Home » Programe PC - Programe calculator » Sisteme de operare » 8 distributii Linux care ar trebui incercate in 2013

8 distributii Linux care ar trebui incercate in 2013

Linux este o platforma de operare foarte puternica, care se poate mandri cu o gama foarte larga de sisteme de operare, foarte rapide si sigure, destinate sa satisfaca orice tip de consumator. Linux-ul ofera utilizatorului (persoana fizica sau juridica) viteza, o multime de caracterisitici, performanta de ultima ora, protectie etc, toate acestea puse la dispozitie gratuit, fara nici un alt cost.

Iubesc aceasta platforma de operare, in special una din distributiile acesteia, fiind foarte usor de personalizat, si fara nici un dubiu, este o alternativa foarte buna a sistemelor de operare care costa sute de dolari.

Exista zeci de distributii Linux, dintre care voi numi doar 8 dintre acestea, care cred ca ar trebui incercate in acest an, 2013.

1. Ubuntu

utnub

Ultima lansare: Ubuntu 12.10 (Quantal Quetzal)

Ubuntu este distribuita mea favorita. Este cel mai cunoscut sistem de operare pe platforma Linux. Nu are rost sa va spun mai multe, pentru ca aceasta distributie trebuie incercata. Curand se va lansa Ubuntu 13.04, pe care abea astept sa il testez.

2. Linux Mint

mint-600x440

Ultima lansare: Linux Mint 14 (Nadia)
O distributie destul de cunoscuta, si cred ca a doua dupa Ubuntu ca numar de instalari. Linux Mint 14 a fost lansat in decembrie, avand nume de cod „Nadia”. Aceasta distributie este bazata pe Ubuntu. Interafata este una nemaipomenita, in special pentru utilizatorii noi care vin de pe sistemul de operare Windows.

3. Mageia

mag1-600x383
Ultima lansare: Mageia 2
Cu o crestere spectaculoasa in ultimul an, distributia se trage din Mandriva, un popular sistem de operare de la Linux.

4. Fedora

fed

Ultima lansare: Fedora 17 (Beefy Miracle)
Aceasta distributie este destul de interesanta. Am un prieten care mi-a recomandat-o, dar din pacate nu am avut timp sa o incerc.

5. openSuse

open-600x405

Ultima lansare:openSUSE 12.2

Scopul acestei distributii este acela de a fi usor de utilizat de catre orice utilizator.

6. Debian

deb1

Ultima lansare: Debian 6

Distributia vine cu peste 20 000 de pachete de aplicatii pe care le puteti instala fara nici un ban. Conceputa atat pentru incepatori, cat si pentru avansati.

7. Arch Linux

arch1

Ultima lansare: Arch Linux 2013.02.01 (Cinnarch)

Distributia este conceputa pentru o clasa de utilizatori taget. Fiind un sistem de operare care necesita cunostiinte avansate de utilizare.

8. PCLinuxOS

pc-600x336

Ultima lansare: PClinux OS KDE desktop
Este o distributie user-friendly, fiind o buna alegere pentru incepator. Aceasta ofera suport destul de bun, atat pentru audio cat si video.

De asemenea, recomand 4 distributii pentru copii, care nu necesita un calculator dotat cu un hardware performant. Asa ca daca detineti un calculator mai vechi, in loc sa il aruncati, mai bine il animati cu una din distributii.

Ce alte distributii Linux ati folosit, folositi, sau cunoasteti si credeti ca sunt interesante?

Lasa un comentariu...

Adresa de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Despre alex7rac

Salut. Numele meu este Alexandru, am 23 de ani, am absolvit Stiintele Economice UPG Ploiesti. Din martie 2012 m-am stabilit in Belgia - Brugge. Pasionat de sport,  masini, dar si calculatoare - internet - blogging si tot ce tine de aceste domenii. Incerc sa invat tot mai mult cu fiecare ocazie, in prezent incerc sa aprofundez cunostiintele in blogging, SEO, WP si incerc sa mai prind din mers si cunostinte legate de web development si web design. Pentru cei interesati, imi puteti citi articolele  si pe blogul personal MyStreet7.com

Scroll To Top