5 întrebări esențiale despre asigurările de sănătate pentru angajați

Alegerea pachetului de asigurare potrivit nu este un lucru ușor, ținând cont de variabilele care pot apărea de la un angajat la altul. Deși, de cele mai multe ori, munca de analiză, cercetare și formulare de propuneri este responsabilitatea departamentului HR, managerul companiei va avea decizia finală, acesta stabilind în ce direcție trebuie să se îndrepte negocierile pentru serviciile de sănătate care vor fi oferite angajaților.

Noi am făcut un top 5 al întrebărilor pe care managerii de companii le au în legătură cu aceste pachete de servicii, întrebări cărora le-am alăturat și răspunsuri lămuritoare.

 

  • Ce tipuri de asigurări de sănătate pot oferi angajaților?

 

Sunt recomandate pachetele de servicii de sănătate modulare care oferă o flexibilitate semnificativă în personalizarea lor și un echilibru mai mare din perspectiva ofertei financiare.

 

  • Care sunt criteriile pe care trebuie să le iau în calcul atunci când negociez pachetele de asigurare?

 

Principalele criterii în funcție de care ar trebui să evaluezi o ofertă pentru servicii de sănătate pentru angajați sunt:

  1. Individualizarea serviciilor incluse;
  2. Rapiditatea disponibilității serviciilor;
  3. Flexibilitatea modificărilor periodice și posiblitatea renegocierii;
  4. Personalizarea pe anumite grupuri/sub-grupuri

 

  • Ce beneficii va avea compania în urma acordării acestor pachete de asigurare?

 

Dacă pe termen scurt nu putem vorbi de beneficii remarcabile pentru companie, pe termen mediu și lung acestea sunt vizibile prin: reducerea numărului de concedii medicale, creșterea productivității, creșterea motivației și retenția personalului.

 

 

  • Ce dezavantaje ar crea lipsa unor astfel de pachete de asigurare din ofertă?

 

Principalul dezavantaj s-ar reflecta în special în fazele de achiziție sau retenție de personal. O companie care oferă un pachet salarial competitiv, prin beneficiile aduse de un pachet de sănătate personalizat, va avea, cu siguranță mai mult de castigat pe termen lung.

 

  • Cine trebuie să beneficieze de pachetele de asigurare de sănătate?

 

Este recomandată acordarea de pachete de asigurare de sănătate tuturor angajaților, cu mențiunea că acestea pot fi oferite nu doar personalizat, ci și diferențiat în funcție de criterii specifice stabilite de angajator, de exemplu vechimea în companie, funcția ocupată în organigramă etc.

Spune si tu parerea...