48 de milioane de conturi „robot” pe Twitter

O persoana necunoscuta tocmai ti-a dat like la o postare de pe Twitter? O alta a inceput sa te urmareasca? Le cunosti? Nu?

Aceste „persoane” ar putea fi de fapt doar cateva din cele aproximativ 48 de milioane de conturi de tip „robot” aflate pe cunoscuta retea de socializare Twitter, cel putin asa reiese dintr-un studiu efectuat saptamana trecuta de universitatea din California de Sud si universitatea din statul american Indiana.

In urma studiului s-a constatat faptul ca intre 9% si 15% din utilizatorii activi lunar pe Twitter sunt „roboti”.
Un purtator de cuvant al celor de la Twitter sustine ca nu toate conturile „robot” aflate pe platforma de socializare sunt rau venite. „Multe conturi de tip robot sunt extrem de benefice, ele pot chiar alerta in mod automat utilizatorii in cazul unui dezastru natural”.

Cercetatorii sunt de acord cu spusele purtatorului de cuvant, acestia observand pe perioada studiului faptul ca aceste „conturi” au avut un impact benefic in viata socială a utilizatorilor, acestea furnizand stiri si publicatii utile. Dar, nu trebuie sa omitem si faptul ca dintr-un studiu realizat tot de universitatea din California de Sud in noiembrie 2016 a reiesit ca 19 procente din tweet-urile despre alegeri aparute in perioada campaniei electorale din USA au fost postate de conturi „robot”.

Spune si tu parerea...