10 aplicaţii necasare pentru Mac!

Deşi la propriul meu PC am un Windows XP Professional, m-am gândit să scriu un articol despre 10 aplicaţii mai importante pentru Mac.

Una din problemele pe care le întâmpină oamenii atunci cand trec de pe o platformă(Windows,Linux) pe alta, cum ar fi Mac, ei nu ştiu care sunt cele mai bune programe pentru a începe lucrul pe aceea platformă. Ei pot apela la Mac App Store unde vor găsi programe gratis (recomandate) sau chiar un pachet de început de programe. De aceea m-am gandit să fac o uşoară descriere a 10 aplicaţii necesare pentru Mac care sper să vă fie de folos.

  1. APPZAPER – cea mai bună aplicaţie pentru a dezinstala programe pe Mac-ul tau. În el îţi apar doar pictograme ale programelor tale şi tot ce trebuie să faci e să alegi aplicaţia pe care o vrei dezinstalată şi ea va dispărea.
  2. ONYX – un fel de TuneUp Utilities pentru Windows. Odată ce îl foloseşti mai des Mac-ul tău va deveni mai lent. Datorită acestei aplicaţii, vei reveni la viteza şi stabilitatea normală acestei platforme.
  3. GROWL –  te ajută să fii la curent cu toate notificările posibile.
  4. Torrent – nu necesită nicio setare şi chiar viteza de download este bună.
  5. VLC – puteţi reda orice format, atât audio cât şi video. Practic are aceleaşi caracteristici cu VLC din Windows.
  6. Evernote – permite sincronizarea datelor tale personale şi cu alte dispozitive. Totodată te lasă să creezi diferite categorii, practic te ajută să fii organizat.
  7. Skitch –foarte util când vine vorba de fotografii. O aplicaţie uşoară pentru editarea pozelor, adăugarea textului şi captarea unor imagini. Şi cel mai important e gratis;)!
  8. Virtual Box – necesar pentru a instala şi un alt sistem de operare pe lângă Mac OS.
  9. Apple iWork suite – foarte de folos în caz că ai de lucru pentru serviciu.
  10. PARAGON NTFS – de mare ajutor în a-ţi salva datele pe un disk mobil.

Cam astea sunt cele 10 aplicaţii necesare. Mult succes în utilizarea lor!

Spune si tu parerea...